61% מרופאי המשפחה בישראל אינם מומחים בתחום - כך עולה מדו"ח חדש שמפרסם הבוקר משרד הבריאות. המסמך חושף גם פערים בזמינות השירותים הרפואיים בין הפריפריה לבין המרכז: על פי הנתונים, בירושלים ובתל-אביב פועלים לפחות 15 רופאים על כל 10 אלף תושבים לעומת 11 בלבד בצפון ובדרום.
ענת שמש, ראש תחום תכנון סקרים והערכה במשרד הבריאות מצאה כי כי אחוז הרופאים שאינם בעלי תעודת מומחה מגיע ל- 61% ברפואת משפחה, 25% ברפואת ילדים, 20% באורתופדיה, 14% בתחום אף אוזן וגרון, 12% בגינקולוגיה, 9% ברפואת עור, 8% בכירורגיה, 8% בפנימית ו-5% ברפואת עיניים.
עוד נמצא, כי אחוז הרופאים הערביים הינו 17% בשירותי בריאות כללית לעומת 6% במכבי שירותי בריאות. כמו-כן, נמצא כי 91% מהרופאים הערביים ו-63% מהרופאים היהודים הינם גברים.
תגובת ההסתדרות הרפואית:
מספר הרופאים המומחים בישראל במסגרת רפואת הקהילה נמצא בעלייה כל העת ואין ספק כי יש לברך ולעודד את התהליך. יצוין כי הסקר של משרד הבריאות נערך לפני כארבע שנים ויש להניח כי אחוז הרופאים המומחים עלה מאז.
יש לזכור שבקופות החולים מועסקים רופאים טובים מאוד שצברו ניסיון רב בתחום מקצועם, למרות שאינם מומחים. היותה של ישראל מדינה קולטת עלייה מעצימה את המגמה הזאת. גם המחסור ברופאים בפריפריה אינו מאפשר את העסקתם של רופאים מומחים בלבד.
הר"י שותפה לדאגתם של מחברי הסקר מאי השיוויון בשירותים רפואיים באיזורי הפריפריה ומהמחסור ברופאים שם. הר"י סבורה שעל מדינת ישראל לשים את רפואת הפריפריה על סדר היום הלאומי שלה. הר"י מסכימה עם קביעתם של מחברי הסקר כי במדינת ישראל צפוי מחסור ברופאים, וכי יש להגדיל לאלתר את מסגרות ההכשרה של הרופאים.