קבוצה של 14 סטודנטים יהודים וערבים המתגוררים כולם בישראל יצאו ביום ראשון הקרוב לביקור בן 10 ימים בהירושימה, קיוטו וטוקיו לסמינר מיוחד במטרה ללמוד ממקור ראשון על הטראומה האישית והלאומית של העם היפני ולהתעמק בנרטיב היפני אחרי מלחמת העולם השנייה. זו הפעם הראשונה שקבוצה של יהודים וערבים ישראלים ופלשתינאים, שהשתתפו במשך שמונה חודשים במפגשים קבועים ובדיאלוג עמוק, רגיש ורציני, נוסעים יחדיו ליפן כדי להבין טוב יותר את עצמם ואת ההיסטוריה שלהם כמו גם להשוות טראומות לאומיות בניסיון להגיע לפיוס.



במסגרת התוכנית יבקרו חברי המשלחת במוזיאון השלום בהירושימה, יפגשו עם חברי פרלמנט ביפן, מפגש מרגש עם ניצול מההפצצות על הירושימה וישתתפו בסמינר משותף עם עמיתים בודהיסטים, חברי ארגון חברתי-תרבותי בשם "רישו קוסקאיי". במסגרת הביקור תבקר המשלחת היהודית-ערבית בבית כנסת, כנסיה ומסגד בטוקיו וחברי המשלחת יקיימו תפילות משותפות וקבלת שבת בשלוש שפות: עברית ערבית ויפנית. בתום הביקור תיערך מסיבת עיתונאים, שכן הביקור מעורר עניין מיוחד בתקשורת היפנית.



בראש המשלחת עומדת אביגייל משה, 32, מנהלת תוכניות נוער וצעירים במועצה בין דתית מתאמת בישראל. אביגייל, שביקרה לפני שנתיים בהירושימה בכנס של "דתות למען שלום" יזמה את פרויקט שיתוף הפעולה המיוחד ואת הביקור ביפן. לדבריה "המשלחת מגיעה ליפן גם כדי ללמוד מהיפנים על ניסיונם בהתמודדות עם הזיכרון והטראומה וגם כדי לבטא ולחוש את הנרטיב הפנימי שלנו כחברה יהודית-ערבית. זהו מסע החוצה ופנימה במגמה ורצון לפיוס והבנה".



ד"ר רון קרוניש, מנהל המועצה הבין דתית המתאמת בישראל, (ICCI) מדגיש כי הביקור כמו המפגשים המשותפים לאורך השנה יסייעו לתהליכי הבנה, פיוס ושלום בין יהודים ומוסלמים, בין ישראלים וערבים. ד"ר קורניש קיבל באחרונה פרס יוקרתי על פעילותו למען פיוס בין הדתות.



בין חברי המשלחת היוצאת ביום א', ליפן סטודנטים מכל רחבי הארץ ובין השאר סטודנט למחשבים ומוסיקה מאבו-גוש, סטודנטית לאומנות מכפר עציון ועוד. חברי המשלחת מקיימים מפגשים קבועים ופעילויות במטה בירושלים, ביפו, בעכו, בכפר מעלול ועוד ומתארחים האחד בבית השני .