באתר שירות בתי הסוהר פורסמה הרשימה המלאה של 199 האסירים שממשלת ישראל החליטה הבוקר לשחרר במסגרת מה שמוגדר בהחלטתה של הממשלה "מחווה של רצון טוב לראש הרשות הפלשתינית".

מלבד שני הרוצחים שישוחררו, מוחמד אבו-עלי, שרצח ביריות את יהושוע סאלומה בשוק הסמוך ליישוב היהודי בחברון בשנת 1980, וסעיד אל-עטאבה, שאחראי לרציחתה של צילה גלילי בשנת 1987, נמצאים ברשימה מחבלים השפוטים לתקופות ארוכות על עבירות של ניסיון לרצח, חטיפה, ירי לעבר אנשים וכדו'.

לחלק גדול מהמחבלים המשוחררים נותרו עוד שנים ארוכות לריצוי עונשם המלא, וחלקם היו מיועדים לשחרור רק בשנים 2016-2019. חלק גדול מהאסירים המיועדים לשחרור הורשעו בעבירות נגד מה שמכונה 'משתפי פעולה'.

בועדת שרים בראשות ראש הממשלה, התנגד השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, לשחרור שני המחבלים הרוצחים וגם לשחרור מחבל נוסף מעזה, ששמו הוסר לבסוף מרשימת המשוחררים.

דיכטר אמר בישיבה כי הרוצח אבו עלי שחט במו ידיו אסיר בכלא לאחר שחשד בו כי הוא משתף פעולה. דיכטר הוסיף כי הרוצח השני, עותבה גרם לפציעתם של מאות ישראלים. דיכטר אמר במהלך הדיון כי שני הרוצחים שישוחררו היו יכולים לשמש כקלפי מיקוח בעיסקה לשחרור החייל גלעד שליט.



שר התחבורה שאול מופז, התנגד אף הוא למחווה ואמר כי שחרור האסירים לא מתפרש כמחווה, אלא כחולשה. לדבריו, המצב ברשות לא השתנה חרף כל המחוות ושחרורי המחבלים בעת האחרונה.



"זו החלטה שמשדרת חולשה והשלמה עם המצב הקיים. למה אנחנו עוזרים לאבו מאזן במקום לדאוג קודם כל לשחרורו של גלעד שליט", אמר מופז.