מצרים ממשיכה לנסות לאחות הקרעים בין חמאס לפתח על רקע האפשרות לפריצת עימות אלים נוסף בין הארגונים בתחילת ינואר 2009 בשל תביעתה של חמאס מאבו מאזן להעביר את סמכויותיו בתום כהונתו לידי יו"ר הפרלמנט או סגנו, שניהם אנשי חמאס. בראיון לעיתון הכוחות המזוינים של מצרים (5 באוקטובר 2008) אמר מובארק, כי מצרים מוכנה לארח את השיחות בין הארגונים הפלסטינים השונים כדי להקל על סבלו של העם הפלסטיני. מועד לפגישה בין חמאס לפתח בקהיר טרם נקבע.

סגן מנהיג חמאס, מוסא אבו מרזוק, הביע תקווה כי הסבב הנוכחי של השיחות של נציגי חמאס עם הצד המצרי בקהיר האמור להיערך החודש יביא לתוצאות חיוביות בכל הקשור לאחדות הלאומית ולסוגית הלגיטימיות השלטונית. המפגש הצפוי בין הצדדים שייערך ב- 7 באוקטובר 2008 יעסוק לדבריו בלב המחלוקת בזירה הפלסטינית והוא ארגון מחדש של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, הקמת ממשלה ועריכת בחירות לנשיאות. אבו מרזוק ציין, כי חמאס סבור צריך להגיע להסכמה על הקמה ממשלה על דעת על הגורמים הפלסטיניים, אך הסתייג מרעיון הקמת ממשלת טכנוקרטים.

בהתייחסו לסיום כהונת אבו מאזן כ"נשיא פלסטין" ב- 9 בינואר 2009 אמר אבו מרזוק כי "חוק היסוד הפלסטיני אינו עוסק בסוגיה זו, ומי שנושא באחריות לעניין זה הוא מחמוד עבאס (אבו מאזן) בעצמו ועליו לטפל בכך במלוא האחריות".

ובתוך כך, יועצו הפוליטי של ראש ממשלת חמאס, אחמד יוסוף, קורא (5 באוקטובר) לבחון ברצינות לפרק את הרשות הפלסטינית אם הדיאלוג הלאומי בחסות מצרית יכשל. בהודעה לתקשורת האשים יוסוף את הנהגת הרשות הפלסטינית בכך שהיא מפחדת להכריז על כישלונה בניהול העניינים הלאומיים של העם הפלסטיני. לדבריו, בתרחיש בו הפלסטינים לא יצליחו להגיע להסכמה לאומית צריכה הרשות הפלסטינית שהוקמה בהסכמי אוסלו "ללכת להיכן שבאה", ובמשתמע – להתפרק.