נשיא המדינה, שמעון פרס ניצל את שהותו בכנס הכלכלי העולמי בדאבוס כדי לקיים סבב אינטנסיבי של פגישות עם מנהיגים בכירים מרחבי העולם. בפגישה שקיים הנשיא פרס עם נשיא צ'כיה, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, ואצלב קלאוס דנו השניים במצב ברצועת עזה לאחר המלחמה, בקידום תהליך השלום ובגרעין האיראני. נשיא צ'כיה פתח את הפגישה ואמר :"אנו עוקבים בדאגה אחר המתרחש בעזה. צ'כיה והאיחוד האירופי מתכוונים להמשיך ולהיות מעורבים ולסייע לצדדים בקידום המשא ומתן לשלום."
נשיא המדינה פרס הדגיש כי מטרתה של ישראל לא הייתה לכבוש את עזה או להפיל את החמאס – "המטרה היתה לשנות את המציאות בדרום והחמאס היה צריך ללמוד את הלקח בדיוק כפי שלמד נסראללה". עוד אמר הנשיא כי ישראל מתכוונת להמשיך לשתף פעולה עם אבו מאזן וכי הוא מאמין שגם אחרי הבחירות בישראל ימשיכו הניסיונות לקדם מו"מ לשלום בין ישראל לפלשתינאים. "ישראל מושיטה יד לממשל החדש בארה"ב ותפעל יחד איתו ויחד עם האיחוד האירופי לקידום תהליך השלום בין ישראל לפלשתינאים." אמר הנשיא פרס.
הנשיא הדגיש כי יש סוגיה אחת שמאיימת על היציבות והשלום במזרח התיכון והיא סוגיית הגרעין האיראני: "על מדינות האיחוד האירופי וארה"ב לגבש מדיניות מאוחדת וברורה שתמנע את המשך החימוש הגרעיני של איראן. איראן אינה מפתחת גרעין למטרות שלום, אלא גרעין וטילים ארוכי טווח להשמדה המונית."
נשיא המדינה ערך פגישה מדינית עם ראש ממשלת שבדיה החדש, פרדריק ריינפלדט בפתח הפגישה אמר לנשיא ראש הממשלה השבדי: "אני יודע שבשנות ה-80 וה-90 האשימה אותנו ישראל במדיניות פרו פלשתינאית ותמיכה באש"ף, אבל אני מבקש להבהיר ששבדיה היום היא מדינה מאוזנת בראייה שלה לגבי יחסי ישראל והפלשתינאים. ראינו את המתרחש בעזה ואנו מודעים היטב לצרכים הביטחוניים ולמצב הבלתי נסבל שבו אזרחי ישראל נמצאו תקופה ארוכה תחת ירי טילים".
נשיא המדינה סקר בפני ראש הממשלה את תהליך השלום עם הפלסטינים ואת הסוגיות המרכזיות בין ישר' לשכנותיה והעלה את נושא הגרעין האיראני: "בחודש יולי תהפכו לנשיאים, על האיחוד ועליכם תוטל משימה כבדה – לעצור את התגרענות איראן."