ברחבי הארץ נשמעים פיצוצי נפצים מזה כשבועיים, פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל היחידה לרפואה דחופה במרכז שניידר, מתריע מסכנותיו של חג הפורים, חג שאמור לקבץ לתוכו שמחה אך הופך לא פעם לחג מסוכן.

"לצערנו נמכרים נפצים שאינם עומדים בתקן. נפצים שמכילים כמות רבה של חומר נפץ. יש לנו כמה אירועים לא סימפטיים בשנים האחרונות", מספר פרופ' ויסמן ביומן ערוץ 7. "ילדים רצים עם נפצים בכיס. הם נופלים והנפצים מתפוצצים. יש ילדים עם פגיעות קשות בירכיים בגל אירועים כאלה. לילד אחר התפוצצו נפצים בידיים". התוצאות של פגיעות שכאלה, כך מסתבר אינן פשוטות כלל ועיקר: "ההחלמה לא טובה – צלקות הידבקויות כפי שאנחנו רואים בפגיעות של כוויות חמורות. יש גם השלכות לגבי הנעת המפרקים".

"יש תקן אבל כדי להרשים יותר ילדים קונים במקומות שאינם תקניים. המשטרה מנסה להחרים ציוד אבל בכל שנה משתכללים הנפצים" מציין ויסמן הממליץ "להימנע מכך, אבל אם כבר אז להשתמש בחומרים עם תקן".

לדבריו הגיל הבעייתי ביותר הוא 7 עד 10 שאז הילד כבר אינו תחת מרות מוחלטת של הוריו והוא "מתחמש" לקראת החג באופן עצמאי, אך מנגד הוא אינו יודע כיצד להתמודד עם הסכנות כפי שאולי נערים בגילאים מאוחרים יותר יודעים.

ומסתבר שבכך לא די. פרופ' ויסמן מזהיר את מכיני משלוח המנות מלשלב בהם פיצוחים. לדבריו יש להקפיד שמשלוחי מנות לילדים מתחת לגיל 7 לא יכילו דברי מאכל קטנים ופיצוחים כגון: שקדים, בוטנים, אגוזים, קשיו וגרעינים, וכן חשוב להקפיד שלא יכילו חלקי פלסטיק קטנים, בכדי למנוע סכנה של שאיפה לריאות.

וגם תחפושות ואיפור אינם פרק מרגיע במיוחד בהכנות לחג. "חשוב מאוד להקפיד על רכישת תחפושות שעברו בדיקה של מכון התקנים וכן לוודא כי התחפושות חסינות מפני אש ואינן מרכיבות נוצות, נייר, קרטון וצמר גפן. חשוב לוודא כי הילדים שומרים על מרחק מאש, במיוחד כאשר חובשים כובעים ופאות. בנוסף, מומלץ להשתמש רק במוצרי איפור המאושרים על ידי משרד הבריאות. במידה וקיים חשד לתגובה עורית כתוצאה משימוש במוצרי האיפור, הטיפול המומלץ הוא לשטוף את האזור במים ולפנות לעזרה רפואית".

וכדי לשכנע את הילדים אין ברירה, מסתבר, אלא להפעיל מרות, סבור ויסמן החותם את דבריו ב"פורים שמח ובטוח".