הביקורת הקשה שהטיח מבקר המדינה על תפקוד חלק ממשרדי הממשלה ומאידך החלטת האוצר להטיל גזירות חברתיות קשות שיפגעו בשכבות החלשות, מעלות את השאלה האם הקיצוצים לא צריכים להיות דווקא במגזר הממשלתי.



ח"כ לשעבר, העיתונאי, הרב ישראל אייכלר, אומר בראיון לערוץ 7 כי מבקר המדינה הפנה את אור הזרקורים לניהול הקלוקל והמושחת של משרדי הממשלה ולאחר שנים שהתקשורת מזינה את הציבור בשחיתות של אישי ציבור סוף סוף מתחילים להבין שהשחיתות האמיתית נמצאת במגזר הממשלתי כולו, "ישנם אלפי פקידים שלא מביאים תועלת לאזרח אלא רק לעצמם, זה משול לעובד שמביא רווח למעסיק שלו, והמעסיק מביא רואה חשבון שיבדוק את הרווחים ואז הוא מגלה שיש הרבה רווחים ואז מביאים מפקח שיבדוק ולבסוף  אחרי שהעלויות עולות מחליטים לפטר את העובד שהביא את כל הרווחים. המציאות במשרדי הממשלה היא דומה מאוד, מנגנון שלם בעלויות של מיליארדי שקלים סביב עובד אחד".



לדברי הרב אייכלר בכל המגזרים במשק היו פיטורים ודווקא במגזר הממשלתי אף לא מפוטר אחד, "המגזר הפרטי פיטר בחצי השנה האחרונה שמונים אלף איש ובמגזר הפרטי לא שמענו על אף מפוטר אחד. ראש הממשלה נתניהו הגיע להסכם עם ההסדרות שלא לפטר אף אחד מהמגזר הציבורי, אז במקום זה מקצצים לשכבות החלשות".



לטענתו השחיתות במערכת השלטונית היא כמו סרטן שהתפשט במשך שנים ואי אפשר להלחם בו "פקידים רבים מועסקים במשרדי הממשלה כדי להכשיל תהליכים, רוב הפעילויות והתקציבים של משרדי הממשלה הולכים לשכר של עובדים רבים מיותרים ולקבלני משנה ולגזברים, שישים שנה של שחיתות, אף אדם כמוני לא יכול לקבל משרה במשרד ממשלתי בלי פוליטיקה. ועדי העובדים שולטים במשרדים האלה ויועצים משפטיים שהשתלטו על כל פיסת נייר וחבר מביא חבר וזו המציאות המושחתת במשרדי הממשלה, דואגים לעבודה לעצמם, לא מתייעלים ואחר כך רוצים לקצץ לשכבות החלשות כי יש חור בתקציב".