התולעת המדוברת מנצלת פרצות במערכת ההפעלה של Windows ובהתאם לוריאציה של התולעת, היא יכולה גם להפיץ את עצמה גם דרך שיתוף קבצים בצורה לא מאובטחת או מדיה ניידת כגון דיסק-און-קי. כותבי התולעת מנצלים את האופציה Autorun של Windows כדי להפיץ את התולעת למספר רב של מחשבים.

במקום השני עם 8.55 אחוז מכלל האיומים היה IFN/Autorun. מדובר במגוון של נוזקות המנצלות גן הן את מאפיין ה Autorun של מייקרוסופט כדי לפגוע במחשבים רבים.

במקום השלישי נמצאת משפחת נוזקות נוספת אשר משתילה תוכנות טרויאניות במחשב והיא מכוונת במיוחד למשתתפים במשחקי און-ליין כגון Lineage ו- World Of Warcraft. תוכנות אלה משמשות בעיקר לגניבת סיסמאות ופרטי כרטיס אשראי של המשתתפים במשחקי און ליין. לפי דו"ח ESET משפחה זו של נוזקות מהוות כ- 7 אחוזים מכלל האיומים שזוהו בחודש אפריל.

בהמשך הרשימה נמצא קוד זדוני בשם Agent. גם פה מדובר במשפחה של מספר וריאציות של אותו קוד זדוני אשר מסוגלת לגנוב מידע ממחשב נגוע. איום זה מהווה כ- 3.5 אחוזים מכלל האיומים.

בחברה ממליצים לנטרל את המאפיין Autorun של מייקרוסופט שכן נוזקות רבות משתמשות במאפיין זה כדי להפיץ את עצמן למספר רב של מחשבים. כמו כן, מומלץ להתעדכן בעדכוני האבטחה של מייקרוסופט ולהצטייד בתוכנת אנטי וירוס אמינה.