גירוש גוש קטיף
גירוש גוש קטיף

החל מהיום  עוברות כעשרים משפחות ממפוני גוש קטיף לגור באוהלים בשטחים בהם הם אמורים לבנות את ביתם במושב בוסתן הגליל. המפונים שהגיעו להסכמה עם הממשלה על יישובם מחדש בצפון , "טבעו" בבירוקרטיה של רשויות המדינה ולאחר 4 שנים מההתנתקות אין באפשרותם לבנות את ביתם שנלקח מהם.

אבישי בר יהודה, נציג המפונים, אומר כי כל בעלי המשפחות שהיו בעלי בתים בגוש ופרנסו את עצמם בכבוד מוצאים את עצמם בגילאים מתקדמים, מרביתם ללא עבודה וללא אפשרות להקים בית. המפונים יישארו באוהלים עד שיבואו אליהם נציגי הממשלה עם תשובות לפתרון המצב.

"אנחנו רוצים להתיישב בגליל. עד שמישהו ממדינת ישראל ייתן תשובות ופתרונות לישיבה שלנו בגליל פיצלנו משפחות וניתקנו ממשפחותינו כדי ליישב את מדינת ישראל אך עכשיו אנחנו שוב משלמים את המחיר".

בראיון ערוץ 7 אמר בר אפרים "הסכמנו ועזבנו את ניסנית ביום הפינוי, קיבלנו בישוב החלטה גורפת כי לא נתעמת עם החיליים שבאים לפנות אותנו, אלה הם הילדים שלנו. אני לא חושב שיש אבא שהיה מסכים להתעמת עם הבן שלו גם אם הוא מפנה לו את הבית", אמר.

"לצערי רוב המשפחות מובטלות, נאלצנו לפתוח עסקים פרטיים ונפגענו. העסקים קרסו, "מדינת ישראל התחייבה ליצירת מקומות תעסוקה גם למגזר הציבורי ונכון להיום אף אחד מאיתנו לא השתלב בעבודה כזו, הבטחות לחוד ומעשים לחוד".