למעלה מ-50% התינוקות הנולדים כיום בארצות העשירות יזכו להגיע לגיל מאה, כך טוענים החוקרים במחקר שפורסם בעיתון המדעי לאנסט. המחקר טוען גם כי שנות החיים המאוחרות נוטות להיות פחות ופחות בעלות מגבלות גופניות.
נתונים נאספו בלמעלה מ-30 מדינות מפותחות. על פי הנתונים ניתן לראות כי הסיכויים לחיות מעל גיל 80 הכפיל את עצמו עבור שני המינים.
אחד המומחים טען כי התנהגות בריאה יותר, בכל הגילאים, היא המפתח לתוחלת החיים הארוכה יותר והמהנה יותר.
פרופסור קארה קריסטנסן, מהמרכז הדני למחקרי גיל באוניברסיטת דרום דנמרק, שהוביל את המחקר, אמר שתוחלת החיים עולה בהתמדה מאז 1840, ואין שום סימן לכך שהטרנד הזה עומד להשתנות. "העלייה הלינארית בתוחלת החיים מחזיקה מעמד כבר למעלה מ-165 שנים, ואינה מציעה שום רף עליון לגיל האדם", הוא אמר. "אם תוחלת החיים הייתה מגיע לגבול כלשהו, היינו מרגישים בהאטה בקצב העלייה בתוחלת החיים באוכלוסיה".
בשנת 1950, הסיכוי להגיע לגילאי 80-90 בממוצע היה 15-16% לנשים, ו-12% לגברים. בשנת 2002 הנתונים הללו עלו ל-37% לנשים, ו-25% לגברים.
המחקר ציין כי עד שנות ה-20 של המאה הקודמת חלו שיפורים מתמידים בתוחלת החיים של תינוקות וילדים, והם שהביאו לעלייה בתוחלת החיים הכללית. מאז חל שיפור בתוחלת החיים של המבוגרים.
החוקרים הסבירו כי כעת לאדם יש ארבעה שלבי חיים: ילדות, בגרות, זקנה מוקדמת וזקנה מאוחרת. על פי המחקר אין הוכחה מדעית שהזקנים בריאים פחות מהצעירים, בעיקר משום שהחזקים שורדים אחרי גיל 85 ואילו החלשים מתים מוקדם יותר.
מחקר דני הוכיח כי 30-40% מהקשישים בגילאי 92-100 חיים באופן עצמאי, ומחקר אמריקאי הראה שגם בגיל המתקדם יותר (110-119 שנים) 40% היו עצמאיים או נזקקו לעזרה מועטת בלבד.
פרופסר קריסטנסן ציין כי במדינות מפותחות ישנה דחיית המגבלות הגופניות לגיל מתקדם בעקבות השיפור באבחון וטיפול במחלות כרוניות, כמו בעיות לב וסרטן.
פרופסור אלן מריון דיוויס, נשיא הפקולטה לבריאות הציבור אמר כי "השורה התחתונה היא שמניעה טובה בהרבה על טיפול. אנחנו, כיום, לא רק מוסיפים שנים לחיים, אלא גם מוסיפים חיים לשנים".