לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'
לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'פלאש 90
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס היום (ראשון) בישיבת הממשלה לתופעת צריכת האלכוהול בקרב בני נוער. "אנחנו עומדים ממש בפני מגפה. ב-3 השנים האחרונות חל גידול של כ-15% בצריכת אלכוהול בישראל. כ-1/3 מהנוער בגילים 12-18 מדווחים שהשתכרו בשנה האחרונה, שזה נתון איום ונורא. הנה נתון נוסף, כ-20% מהבנים מתלמידי כיתה ו' מדווחים שהם שתו משקה אלכוהולי, או הם שותים משקה אלכוהולי פעם בשבוע. כיתה ו'.  וזה הנתון השני הגבוה באירופה", אמר נתניהו.



ראש הממשלה הוסיף "אנחנו חייבים לפעול נגד זה. אנחנו נעשה שלושה דברים מידיים: אחד, אנחנו מנהיגים שינויי חקיקה שיגדילו את מכירת האלכוהול לקטינים, וירחיבו את האיסור על השימוש באלכוהול, וכן יחמירו בצורה קשה מאוד את הענישה למפרי חוק בעניין הזה. הדבר השני הוא שאנחנו נגביר את האכיפה על איסור מכירת אלכוהול במקומות רבים. במועדונים, בבארים, בנקודות מכירה. הדבר השלישי, אנחנו מתכוונים ליצור אווירה ציבורית נגד השימוש באלכוהול, בייחוד כמובן אצל בני נוער, ע"י פעולות שונות של חינוך ופעילות בקרב הציבור. לצורך זה אנחנו נקצה 27 מיליון שקל היום להתחלה מיידית של פעולות. אני חושב שאנחנו עומדים בפני תפנית בנושא הזה. מדינות אחרות פעלו והצליחו. אנחנו לומדים מהן. הדבר החשוב ביותר הוא לעשות, ולעשות בתקיפות, ומייד - וזה מה שהממשלה תעשה".

השר לבטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', הציג בישיבת הממשלה את תוכניתו למלחמה בתופעה. "שתיית האלכוהול הפכה למכת מדינה", אמר השר, "תופעה זו מעודדת ומגבירה את הפשיעה ואת האלימות. ילדים קטנים גדלים על תרבות שתייה קלוקלת, שנגרמת בין השאר: חינוך לקוי בבית ההורים בבתי הספר, רק עתה החלה פעילות. רווחה, טיפול ומשאבים לא מספקים. אכיפה לא מספקת של המשטרה. תקצוב לקוי של הגורמים העוסקים בכך. וחקיקה מתירנית".



השר ציין "אחד היעדים המרכזיים שלי אשר הגדרתי עם כניסתי לתפקיד, היה ריכוז מאמצים בנושא המאבק באלכוהול ובשכרות. עם העברת הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול, ממשרד רוה"מ לבט"פ הבהרתי שהדגש הוא האלכוהול ועליו יש  לשים את כל כובד המשקל".

השר אמר כי התכנית המוצגת היום הינה הצעד הראשון ב"תכנית הלאומית להפחתת צריכה מופרזת של אלכוהול ומניעת נזקיו" כאשר הדגש על צעירים ובני נוער, "צעד זה מתחיל בהסברה, מטפל בחקיקה וממשיך במניעה ואכיפה וכולל את כל הגורמים, ממשלה, רשויות, פרויקט כמו עיר ללא אלימות, ארגונים ועמותות, מתנדבים- בעצם את כולנו", אמר.

"כפי שכבר אמרתי, אני רואה את משווה את האלכוהול לנשק, שימוש לא נכון הופך נוזל סתמי, למחולל אלימות ומוביל אפילו לרצח. אסור לנו כממשלת ישראל לתת יד להמשך מצב זה. חשוב לזכור באם לא נטפל בתופעה היום, נסבול כולנו בהמשך וההשקעה בהמשך תהיה גבוהה פי כמה. אין להתעלם מהעובדה שתרבות השתייה נפוצה, בצורה מוגברת יותר, בקרב מגזרים ייחודיים, וזה מחייב טיפול בהתאם, על כן הקמפיין מופץ בשפות שונות".