הדימוי של המתנחלים הוא של צעירים לנצח, אבל למי שהקימו לפני כשלושים שנה את ישובי-האם בהיותם כבני 35, יש היום בעיות טריוויאליות ומאד אנושיות.
אפרת, המרכז התוסס של גוש עציון שהוקמה לפני 27 שנה, מתחבטת היום בדיורם של בני גיל הזהב. במסגרת ביקורה היום של סגנית השר לענייני גמלאים, ח"כ הד"ר לאה נס, היא קראה לתכנונם של בתי אבות, למרות שבתוכנית המתאר ובניין הערים - לא חשבו על כך ולא הוקצה לכך מקום.
סגנית השר קראה לסיים במהירות את ההקפאה על הבניה בישובים – העוצרת גם דיור לקשישים.
נס ציינה כי הביקור באפרת הינו חלק מביקור בישובי הארץ על מנת לבחון את צרכיהם של האזרחים הותיקים ולתת מענה הולם לכך מצד המשרד לענייני גמלאים. סגנית השר ובכירי המשרד ביקרו בתערוכת "מיליון וחצי כפתורים" בבית הספר שבישוב, לזכרם של כ-1.5 מיליון ילדים, שניספו בשואה. לאחר מכן נפגשו עם ראש המועצה, עודד רביבי, ועם מנהלי שירותי הרווחה של הישוב אפרת, שמעו סקירה על מצב האוכלוסייה הותיקה באפרת ובחנו דרכים לשיתוף פעולה נוסף בין מועצת אפרת למשרד לענייני גמלאים.
נס הדגישה כי "היה חשוב לי לבוא לפה ולחזק את תושבי אפרת. הישוב אפרת מצוי בלב הקונצנזוס הישראלי ועם זאת סובל מהקפאה מתמשכת. אפרת הנה בירת גוש עציון, ולכן ראוי כי היא תפרח, תצמח ותתקדם ככל עיר ואם בישראל".
בהקשר לטיפול באוכלוסיות האזרחים הותיקים, אמרה נס כי "אפרת אמנם ישוב יחסית צעיר, אשר אוכלוסיית שיעור האזרחים הוותיקים מהווה כ4% מכלל התושבים, אך בישראל כולה האזרחים הוותיקים כיום מהווים כעשרה אחוז מן האוכלוסייה. ומנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי בתוך עשרים שנה, אוכלוסיית בני השישים וחמש ומעלה תכפיל עצמה. זהו תהליך רציני שמדינת ישראל עוברת, אשר ישפיע דמוגרפית, חברתית וכלכלית על המדינה כולה. לכן נדרשת הערכות מחודשת לכל תחום הזקנה בישראל, תוך תכנון והיערכות של כלל המערכות לטווח הארוך".