אימוץ הרגלי אכילה צמחוניים, המבוססים על תחליפי בשר כמו טופו, עשוי לגרום נזק סביבתי גדול , כך על פי מחקר חדש שפורסם ב- telegraph.
בעבר היה נהוג להגיד שהימנעות מאכילת בשר אדום מועילה לסביבה מכיוון שזה מקטין את שחרור גזי החממה, ומשתמשים בפחות אדמה להפקת האלטרנטיבות.
אבל, מחקר שנערך על ידי אוניברסיטת קרנפילד, ומומן על ידי WWF (קבוצת איכות הסביבה), מצא כי קבוצה שלמה של תחליפי בשר, כמו סויה, חומוס ועדשים, הם הרבה יותר גרועים לאיכות הסביבה משום שהם מיובאים מארצות אחרות.
המחקר מסתיים במילים: "מעבר מבשר וחלב למוצרים כמו טופו עשוי לגרור עליה באדמות הזקוקות לעיבוד מחוץ למדינה עצמה". המחקר הוכיח כי עלייה בכמות האדמות הדורשות עיבוד לצורך הפקת המוצרים התחליפיים, והרס היערות לשם הפיכת האדמות לאדמות מעובדות, גורם להרס רב יותר מאשר גידול הבקר על אדמות המדינה עצמה.
עלייה ברמת הצמחונות עשויה לגרום להתמוטטות מגזר מגדלי הבקר במדינות מסוימות, המחקר מזהיר. צעד כזה יגרום לגידול הבקר לעבור לאזורים מסוימים בעולם שבהם אין כל כך מודעות לשמירה על האדמות המעובדות והיערות.
המוצרים התחליפיים לבשר נמצאו מעובדים עיבוד יתר, ולכן נדרשת אנרגיה מרובה לייצורם.
המחקר טוען שהשאלה האם צמחונות היא טובה תלויה רבות בשאלה- מהם תחליפי הבשר המוצעים בהרגלי אכילה אילו?
עבור רבים טופו וסויה נחשבים כידידותיים לסביבה, אך המחקר טוען שבהרבה מקרים הם מזיקים הרבה יותר מהאכילה ה"שגרתית". לעיתים אכילת יותר לחם, פסטה ותפוחי אדמה במקום בשר, הודו ועוף זה הרבה יותר ידידותי לסביבה מאשר מעבר לצמחונות ממש.