בראיון ליומן ערוץ 7 מספר יואל מרשק, מראשי המטה לשחרור גלעד שליט, יו"ר אגף המשימות בתנועה הקיבוצית, על מאבק בהעברת כספים ישראליים לרצועת עזה כחלק מהמאבק לשחרורו של גלעד שליט.
מרשק מדגיש בדבריו שהכספים הישראליים המוכנסים לרצועת עזה מממנים בפועל את מחבלי החמאס, כאשר מדי חודש מאפשרת ישראל לסכום של מאה ושמונים מיליון שקלים לעבור לרצועת עזה, והחמאס לוקח את הכספים שנועדו לתשלום משכורות עבור אנשי הרש"פ, משלם בהם משכורות לעשרים אלף אנשיו, היינו מחבלים לכל דבר, ורק לאחר מכן מעביר את יתרת הסכום לאנשי הרשות הפלשתינית השוהים ברצועה.
מרשק מספר על הניסיונות למנוע את העברת הכספים הללו. "אם אנחנו יודעים מתי יגיעו חמשת רכבי הברינקס עם הכספים למעברים אנחנו מגיעים מיד וממהרים לחסום את הדרך. כעת הכספים מועברים כנראה בלילה או דרך המחסום הצה"לי ולא האזרחי כדי שלא נדע", הוא אומר ומציין שיתכן ומניעת העברת הכספים הללו יכולה הייתה לסייע לממשלת ישראל לאלץ את החמאס להשיב את גלעד שליט לביתו.
כאן המקום לציין כי הכספים הישראליים שנגבים על ידי ישראל מועברים לרשות הפלשתינית על פי הסכם פריז שאינו אלא תולדה של הסכם אוסלו שכידוע הרבה ממנו לא נותר, למעט סעיף זה.
כעת העביר החמאס בקשה לבנק ישראל להמיר עודף של חמש מאות מיליון שקלים המצויים בחשבונות הבנק שלו לדולרים. זאת, כך על פי פרסומים שונים, כדי לאפשר את המשך רכישת הציוד המוברח לעזה במנהרות. מרשק קובע נחרצות שסכום זה כולו נועד לטרור שיפגע בישראל, שכן במנהרות אלו מוברח בראש ובראשונה אמל"ח המועבר למחבלי החמאס.
מרשק מספר על מאבק משפטי המתקיים בימים אלה נגד הסכמה אפשרית של בנק ישראל לבקשה. זאת בהסתמך על החוק האוסר מימון טרור. לנוכח ההערכה שאכן המרת השקלים בדולרים תוביל לרכישת אמל"ח על ידי החמאס הרי שבפועל ישראל תיחשב למממנת טרור אם תיעתר לבקשה החמאסית. יצוין כי עד כה ההערכות הן שמערכת הביטחון תמנע את המהלך, אם כי עד כה לא ידוע על פעילות ברוח זו.
"אנחנו יוצאים בקול קורא נגד המהלך הזה. העברת הדולרים לחמאס היא שערורייה", אומר מרשק. "חמש מאות מיליון השקלים אם יומרו לדולרים יעברו נטו למחבלים", הוא קובע.
מרשק מתייחס בדבריו גם לדיווחים ולפיהם המתווך הגרמני קודם לתפקיד ראש מטה הביון הגרמני ובשל כך הוא מתרחק מעט מניהול המו"מ לשחרור שליט. "אנחנו לא מתפלאים", הוא אומר וקובע כי לאחר שהמתווך הציג הצעה אפשרית ונדחה הן על ידי ראש הממשלה נתניהו שהעדיף לא להכריע בפורום השביעייה והן על ידי החמאס, "אין פלא שהמתווך הגרמני לוקח צעד אחורה"
לנוכח המציאות הנוכחית, מספר מרשק על פעילות מחאה בעלת שני אפיקים האחת מול ראש הממשלה כאשר זכורה ההפגנה מול ביתו בקסריה, ומנגד הפגנות מול עזה בניסיון להפעיל לחץ על משפחות המחבלים הכלואים כדי שאלה ילחצו על הנהגת החמאס לקידום העסקה שתוביל לשחרור בניהם. "שתי ההנהגות אשמות".
מרשק מספר על מדבקות שבכוונת המטה לשחרור שליט להדביק על עשרות המשאיות העמוסות עזרה הומאניטארית וצפויות להיכנס לרצועה השבוע. במדבקות אלה נאמר "עזה תשוקם אם גלעד יוחזר", וכיוצא באלה.