יויו"ר הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, אומר היום (ד'), כי על ועדת האתיקה לקבוע באופן תקדימי, האם להפרת התחייבות לקיזוז יש היבטים אתיים, ואילו פעולות יש לנקוט בשל כך. זאת נוכח הטענה, כי הקואליציה הפרה הסכמים להתקזזות עם חברי כנסת מהאופוזיציה, בעת ההצבעה על חוק משאל העם.
ריבלין השיב לפנייתו של יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון (ג'ומס). "התברר כי במהלך הדיון וההצבעות על חוק משאל העם הופרו הסכמים הנוגעים לקיזוזים ע"י הקואליציה", כתב אורון לריבלין. "כך, השרים דן מרידור, משה כחלון וסילבן שלום, שהיו מקוזזים עם חברי הכנסת זועבי, שמאלוב-ברקוביץ' ובר-און, נכחו והשתתפו בהצבעות על החוק."
"קיימים מסורת וכללי משחק, מה גם שהמאבק בעת ההצבעות על החוק היה על גודלו של הרוב ולא על כמות ההתנגדויות. לא ניתן לנתק את מה שקרה אמש בענין הקיזוזים מתהליכים חוזרים ונשנים המתרחשים בכנסת, המבטלים את היכולת לקיים סדרים מינימאליים הבנויים על אמון ואמינות", הוסיף אורון.
בתשובתו, כתב עוד יו"ר הכנסת: "אני רואה עמך עין בעין את הדאגה לכללי המשחק ולהסדרים הבנויים על אמון וכבוד. מעולם לא הפרתי התחייבות מעין זו, לרבות הבטחת קיזוז, ויש בי תקווה רבה, שהתרחשות זו לא מסמנת התדרדרות נוספת בתרבות הפרלמנטארית שלנו. עם זאת", הוסיף, "אין ליושב ראש הכנסת סמכות לנקוט פעולה כלשהי, מלבד במישור הציבורי - וכך אעשה".
כאמור, קרא ריבלין לבירור הנושא בוועדת האתיקה. לדבריו, "הסכם פוליטי מסוג זה הוא למשה "הסכם כבוד" שאיננו ניתן לאכיפה או לביצוע בעין. עם זאת, על ועדת האתיקה לדון ולהכריע באופן תקדימי בשאלה, האם להפרות התחיבות ממין זה ישנם היבטים אתיים, ואם כן - מהי מידת חומרתם ואילו פעולות ניתן לנקוט בגינם. למיטב ידיעתי, עד כה טרם נדון הדבר בוועדת האתיקה, ושמא הגיעה העת לכך, במידה ויבחר חבר כנסת להביא את תלונתו בפניה".