שמוליק ריפמן
שמוליק ריפמןצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

ביום ראשון תדון הממשלה בהקמת מרכז שהייה פתוח לנכנסים לישראל שלא כחוק.

אל המרכז יועברו המסתננים שייתפסו לאורך הגבול, והוא אמור לספק להם את כל צרכיהם עד שיוחלט האם להרחיקם.

בתגובה לכוונה לאשר את הקמת המתקן בקציעות, שבתחום המועצה האזורית רמת נגב, אומר שמוליק ריפמן ראש מועצת רמת נגב ויו"ר פורום המועצות האזוריות, כי המועצה לא תאפשר את מתן היתרי בנייה הדרושים להקמתו.

ריפמן סבור שבעיית המסתננים היא פצצת זמן, אבל הפתרון הוא לא הקמת מתקן כליאה פתוח. "בעוד מספר שנים יהיו פה מאתיים אלף מהגרי עבודה, הם לא פליטים אלא מהגרי עבודה. אני רוצה שיקימו מתקן כליאה, אבל מתקן סגור ולא מתקן פתוח שיאפשר להם לקום בבוקר וללכת למקומות העבודה בנגב ובבאר שבע. אנחנו רוצים לעצור את כניסתם ולא להמשיך לעודד אותם. טוב שהתחילו לבנות גדר אבל מתקן כליאה פתוח הוא לא פתרון".

לדבריו, מדינת ישראל במו ידיה ממשיכה לעודד עוד ועוד מסתננים להגיע לארץ. "מתקן פתוח, זה אומר ששמונת אלפים מהגרי עבודה יקומו מדי בוקר, יעזבו את המתקן ויסתובבו בשטח, אחר כך הם ילכו לעבוד, אחר הצהריים ילכו למסעדות ויסתובבו ברחובות שלנו, בכל מיני מקומות שהם לא צריכים להיות שם. הייתי השבוע במתקן הכליאה בסהרונים, זה לא יאומן. יש שם מהגרי עבודה מעשרים ושתיים מדינות באפריקה. זו תופעה הזויה, אנחנו חייבים ליצור אצלם הרתעה אבל כשדיברתי עם אותם מהגרים הבנתי מדוע הם באים לכאן בהמוניהם, מסתבר שברגע שהם נקלטו בארץ הם מיד מצאו מקום עבודה, הם מתקשרים לאפריקה ואומרים שהם הגיעו לארץ המובטחת וכולם באים אחריהם".

ריפמן מזהיר, כי אם התכנית לא תשתנה הוא לא יאפשר הקמת מתקן כליאה פתוח. "בלי הסכמה שלי, אי אפשר להקים את המתקן, אני לא אתן אישורי בנייה. אני מזהיר, אם מדינת ישראל לא תטפל בהם כמו שצריך, בעוד שלוש שנים, יהיו בישראל מאתיים אלף מהגרי עבודה שמרוויחים אלף דולר בחודש.

"מי שלא יודע, הם מקבלים טיפול רפואי בחינם, ועלות הטיפול הרפואי בהם נעה בין מאה למאה ועשרה מיליון ₪. אנשים עם מחלות כמו שחפת, מלריה ואיידס מסתובבים בתוכנו. חייבים ליצור הרתעה וליצור נתק מוחלט בין מהגרי העבודה למקומות התעסוקה ברחבי הארץ".