אתחיל מפלא ישראלי, אשר כבר מצא את מקומו במרבית יחידות העילית של הלוחמה בטרור מרוסיה ועד ארצות הברית. כלי הנשק ללחימה מדויקת מאפשרת ללוחמים לנהל ירי מדויק, ועדיין להישאר בלתי נראים ליריב. ממציאי הנשק עמוס גולן ואסף נאדל, שניהם בוגרי יחידות מסווגות.

קורנר שוט מורכב משני גופים מתקפלים, בסיס עם קט ומסך, והחלק האקטיבי עליו מורכב אקדח, תת מקלע או אפילו מטול רימונים. הודות למצלמה שמורכבת על כלי הנשק, מתאפשר גם ירי מעבר לפינה.

את התמונה ניתן אף לשדר למסך מרוחק שיורכב על אפוד מגן של הלוחם, כך שהלוחמים השותפים רואים את המתרחש בתוך המבנה.

על החלק האקטיבי מורכבות גם מסילות, המאפשרות להרכיב פנסים וצייני לייזר. הממצאים מציינים כי הרעיון הגיע לאחר שבשרותם הצבאי השתתפו בהסתערויות על בתים בלבנון בשלהי שנות השמונים. אז, הם מספרים, "היינו זקוקים נואשות לנשק שימנע אבדות, ויפגע במטרה תוך איסוף מל"מ, כאשר הלוחמים אינם חשופים".

קפטן ניקולאי קרלניקוב, ראש צוות ביחידה למלחמה בטרור של המשרד הפנים הרוסי מעיד על דיוק ואמינות של הכלי נשק, יכולתו לעמוד בכל מזג האוויר וירי מדויק של 15 מטרים.

היום חוץ מרוסיה וישראל הקורנר שוטים נמצאים בנשקיות של יחידות בארצות הברית, אזייברג'ן, גאורגיה סין, מקסיקו וזו לא רשימה מלאה.

מצלמה שתראה מעבר לקירות הבית

מומחי MIT התקרבו צעד אחד לקראת חלום של כל צלם פפראצי – הם פיתחו מצלמה שיכולה לצלם אובייקטים הנמצאים מעבר לפינה.

אבטיפוס מנצל קרני לייזר אולטרה קצרים באינטנסיביות גבוהה להארת האובייקט. המצלמה "יורה" לייזר פמטושנייתי – קרן שנמשכת רק כאלפית שניה. קרניים כאלו מוצלות היום בידי מדענים לתצלומים מזערים ברמה מולקולארית. במילים פשוטות – קרן שמוקרנת חלקיק שנייה עוברת מפינה לפינה ו"מצלמת" אובייקטים שמוסתרים בידי אובייקטים אחרים.

התוצאות יכולות להיות שימושיות במגוון תחומים כמו הצלה, תחבורה (זיהוי סכנה בצד השני של הרמזור) או אפילו רפואה (חלופה מדויקת לקרני הרנטגן)

http://www.youtube.com/v/7049SoEGQk0