במרכז תמורה שמטפל באפליה כלפי בני עדות המזרח ברחבי הארץ מטפלים בימים אלה במקרה של אדם שלא התקבל לעבודה בשל היותו מזרחי. במרכז תמורה טוענים שהאפליה העדתית במדינת ישראל חיה ונושמת.
עו"ד ורדית אבידן, ממרכז תמורה אומרת לערוץ 7, שמזה ארבע שנים מאז הוקם המרכז הם מגלים יותר ויותר מקרים מהם עולה העובדה העגומה שבמדינת ישראל יש אפליה עדתית משמעותית. "מי לא זוכר את הסיפור בפרשת עמנואל. הגשנו במקרה הזה כמה תביעות נזיקין בשם כמה מהמשפחות, אבל עכשיו אנחנו מטפלים במקרה חמור של אדם ששלח קורות חיים לחברה מצליחה במשק. הבעיה שלו הייתה שיש לו שם משפחה מזרחי מובהק, ובשל כך לא קיבלו אותו. היה לנו עד ששמע את המנהל אומר, 'מי זה הארס הזה?' אותו אדם שלח לאחר שבוע את אותם קו"ח עם שם משפחה אשכנזי והוא הוזמן לראיון, אנחנו מטפלים במקרה".
עו"ד אבידן, אומרת כי לא זה תמיד קל להוכיח שאכן הייתה אפליה על רקע עדתי. "החוק לשוויון זכויות הוא מאוד ברור, אבל לעיתים המנהלים אומרים שהדחייה לא הייתה על רקע עדתי. במועדונים זה מאוד נפוץ שהסלקטורים לא מכניסים גברים ממוצא מזרחי, אבל במועדונים יש חוק חדש שקובע שבעל המועדון הוא זה שיצטרך להוכיח שזה לא היה על רקע עדתי. הם תמיד מנסים להתחבא מאחורי טענות ביטחוניות".
ורדית אבידן טוענת שעל אף העובדה שיש מזרחיים בעמדות מפתח שונות במדינה, היא יכולה לומר שזה ממש רק כלפי חוץ, אבל האמת היא שאין הזדמנויות שוות לבני עדות המזרח. "אני המומה מכמות הפניות, מנתונים שקיבלנו עולה שבמקצועות החופשיים יש פער עצום לטובת אשכנזים בעמדות מפתח, למרות שבני עדות המזרח הם הרוב".
לטענתה, האפליה מתחילה כבר במוסדות להשכלה גבוהה. "רבים מבני עדות המזרח גרים בשכונות מצוקה בערי הפיתוח, רובם לא מגיע בכלל ללמוד באוניברסיטה. אבל לצערי במדינת ישראל שוררת עדיין מחשבה כאילו אין כבר אפליה עדתית. אנחנו נמצאות כאן כדי להזכיר שהאפליה חייה ונושמת. מדינת ישראל מאמצת לתוכה רק את תרבות המערב האשכנזית, בתי הספר לא מלמדים שום דבר על יהדות המזרח, אנחנו פשוט לא קיימים".