לקראת כנס ירושלים השמיני שייערך בימים שלישי ורביעי, ט'-י' באדר ב' תשע"א, 15-16 במרץ 2011, ערוץ 7 שוחח עם איש התקשורת, קובי אריאלי, בנושא הפאנל אותו הוא ינחה - "השכרת דירות – למי? – מהו האידיאל? ומהן ההשלכות של מכתב הרבנים?".
"הדיון בעניין מכתב הרבנים מורכב משני נושאים", פותח אריאלי את דבריו, "האחד זו השאלה ההלכתית, החוקית והלאומית. השאלה השניה היא, במידה והתשובה הראשונה היא חיובית, האם ראוי היה לפרסם מכתב כזה".
"פרסום המכתב היה טעות איומה ממדרגה ראשונה, הוא גרם וגורם נזק וימשיך לגרום נזק, גם בגלל עצם העניין וגם בגלל דרך היציאה שלו לתקשורת. גם אם ההלכה נכונה צריך לקבור אותה עמוק עמוק בתוך בית המדרש, ודאי שלא לצאת איתם לתקשורת וכל מה שזה גורם לתושב מגבעתיים זה להגיד שיפנו אותם, האם לא היתה דרך למנוע מכירת דירות לערבים ללא המכתב?".
"אני מציע שכשם שכשיש לנו שאלה הלכתית אנחנו הולכים לרב, כך כשיש בעיה בענייני ציבור ותקשורת הולכים למומחים. לא ירים רב ואיש ציבור את עטו בעניינים לאומיים נפיצים לפני שמתקיים דיון אמיתי ועמוק בעניין הזה".
בעניין מכתב הרבניות, דעתו שונה, "אם מכתב הרבניות היה מגיע לא בהקשר למכתב הרבנים הוא היה נתפס כמשהו שראוי להלחם עליו אבל בין מכתב הרבנים על מכירת דירות למכתב הרבנים בעניין קצב, הכל הופך להיות עיסה בעייתית ודוחה וכך מאבדים מסר אחרי מסר, שליחות אחרי שליחות והכל בגלל חוסר הבנה מינימלי בתקשורת ותדמית".
"כאן מדובר על עניין התבוללות ולא קשור למזרח התיכון", אומר אריאלי, "זה תמיד נופל על אזניים פתוחות, אך בדירות מתקיים החיבור בין חיי כלכלה לתפיסות לאומניות וזה חומר נפיץ. אמנם מי שרוצה להאשים את הציבור הימני בגזענות ימצא איך לעשות את זה, אך הביזנס פה הוא תקשורתי וצריך להתעסק בכלים תקשורתיים וצריך לחשוב מה יגיד גמלאי מגבעתיים שלא ראה בחיים שלו סיבוב שערים או שבת ארגון בבני עקיבא".