בבנימינה יובא היום למנוחות השר לשעבר, חבר הכנסת זאב בוים ז"ל. ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם ידידו ומי שהיה גם מפקדו, אל"מ במיל. משה (מוסא) פלד המספר על ייחודו של האיש.
"היינו קרובים מאוד בגיל, אם כי הוא מעט מבוגר ממני. לא נפגשנו לאורך שנות נערותנו וילדותנו, אבל מאוחר יותר נפגשנו. הוא היה מ"פ אצלי בחטיבה והכרתי בו כאיש רציני ומנהיג שחייליו הולכים אחריו באמון של חיילים במפקדם, ומתוך אהבה גדולה, אהבה שניתן היה לחוש אותה גם כשהיה מנהל בית ספר בקריית גת".
"מאוחר יותר כשאני הייתי בצומת ולאחר מכן באיחוד הלאומי והוא היה חבר כנסת בליכוד היינו די קרובים בהשקפותינו, אם כי קראתי לו 'מפא"יניק', כפי שכיניתי אז את כל הליכודניקים... הייתה לנו עבודה משותפת בכנסת. הוא היה חרוץ מאוד בעבודתו בכנסת והנושאים הקרובים לליבו, לבד מארץ ישראל ובניינה היו נושאי חינוך וטיפול בנוער. הוא היה חרד מאוד להתרחקות מהשורשים ומהמורשת היהודית".
ממשיך פלד ומספר: "המפגש האחרון היה לפני כשלוש וחצי שנים. הוא התקשר אלי ואמר לי 'מוסא, אני קורא לך לדגל בצו 8'. הוא היה אז שר השיכון ועסק במגורים עבור עקורי גוש קטיף. הוא אמר לי 'הכול תקוע ואני צריך בולדוזר'. לא יכולתי לסרב. זו הייתה בעיני משימה חשבוה וראויה, גם להסיר את החרפה וגם לקדם את ההתיישבות החדשה בארץ ישראל, בעיקר כשמדובר באזור לא מיושב. קיבלתי על עצמי את ראשות מינהלת ההקמה בלכיש ועסקנו בהקמת שבעה ישובים חדשים".
"הוא היה מתקשר אלי בכל יומיים שלושה בלילות כשהיה חוזר מהמשרד ואומר לי 'מוסא, עזוב הכול. בלי בירוקרטיה ובלי פקידים. תן גז. רוץ קדימה. חייבים לסיים את הנושא הזה כמה שיותר מהר'. הוא עקב באופן אישי. הנושא היה חשוב לו מאוד. כשהוא נאלץ לעזוב את משרד השיכון הוא חש קריעה ואמר לי בשיחת טלפון אחרונה בתפקידו כשר: 'רציתי להשלים את המלאכה אבל לא הצלחתי'. אחר כך היו מפגשי רעים אבל לא מפגשי עבודה. הוא אהב לשמוח ולשיר והיה מגיע אלינו לעמק לשיר יחד משירי ארץ ישראל בקול עמוק".
פלד מוסיף ומספר כי בוים ראה במשימה זו של יישוב העקורים בבתיהם החדשים משימת חיים. "זה היה בעיניו משימה עליונה. הוא ראה בזה משימת חיים וכך הוא אמר לי 'זו משימת חיי. אני רוצה לראות אותם נכנסים לבתים חדשים'. זה היה המסר שלו גם בביקורים בשטח, גם בלשכה וגם בשיחות טלפון".
אתה מצליח להבין מה גרם לאיש הזה שנראה היה כנושא ההדר הבית"רי, לפנות שמאלה ולהצטרף ל'קדימה'? "שאלתי אותו את השאלה הזו בעצמי ולא קיבלתי תשובה. אני לא מצליח להבין", אומר פלד ומוסיף כי בימי הקמת ממשלת נתניהו היה קרוב בוים להצטרף לקבוצת חברי כנסת "שהיו מאוכזבים מהגברת שפיצר (ציפי לבני), וחשבו לעזוב. אבל הוא אמר לי 'עוד לא הגענו לרגע הבשלות הפוליטית של עזיבה, אבל זו התכנית' ".
יכול להיות שאת הדגש הזה על בניית בתי העקורים הוא שם מתוך תחושת אשמה מסוימת על ביצוע העקירה? "יתכן. יתכן והיה בזה גם עניין של חזרה בתשובה. הוא חש חוב גם לארץ ישראל וגם לציבור הצדיקים הללו".