ההיסטוריון הצבאי אריה יצחקי תוקף בחריפות ביומן ערוץ 7 את האלוף במיל יצחק (חקה) חופי, מפקד פיקוד צפון בעת מלחמת יום כיפור וראש המוסד בעבר. זאת בעקבות דבריו לעיתון 'מעריב' ולפיהם "הסורים לא היו על הגדרות", לא היה כל איום סורי על טבריה וגבורתו של תא"ל אביגדור קהלני היא לא כפי שנהוג לחשוב שהיא.
"לא האמנתי למראה עיני", אומר יצחקי. "אולי הוא סנילי, אבל אמרו שהוא לא סנילי, אז אולי הוא פועל בשיטת חונטת הפלמ"ח לשכתב את ההיסטוריה".
יצחקי מטיח בחופי שברח והתמוטט בשלב הראשון של המלחמה, וכראייה לדבריו הוא מצטט את רפול שהעיד בספרו כי כבר בחצות הלילה הראשון העביר לו אלוף הפיקוד (חופי) את הפיקוד ועזב, כלומר, מבחינת יצחקי, הוא נטש את הקרב ולא ידע היכן הוא מרכז התקיפה הסורית אם בצפון או במרכז רמת הגולן.
ראייה נוספת לדבריו הוא מוצא בדברי מוסא פלד, מפקד אוגדה 146 שתיאר כיצד מצא את חופי כשהוא חיוור במיטתו, ונראה כמי שלקה בהלם קרב ואומר לו ''קרה אסון. הפסדנו את רמת הגולן". בהמשך הדברים מספר פלד כיצד הרגיע את חופי ודיווח לו שאוגדתו רעננה ומוכנה לקרב.
יצחקי קובע נחרצות שחזית הצפון התמוטטה ו"הפיקוד לא הבין את מה שקורה בשטח. עמדנו לפני התמוטטות מוחלטת ורק בזכות עוז רוחם של חיילי המילואים שהגיעו ללא תיאומי כוונות הצילו את הקרב".
לעומת דברים אלה קובע יצחקי כי חופי "מכחיש את המציאות". ומוסיף: "בכל צבא נורמאלי, אחרי המלחמה היו אורזים אותו בצלופאן ומשגרים אותו לפנסיה, אבל הוא קודם וקיבל את תפקיד ראש המוסד. בתפקיד הזה הוא נכשל כשניסה למנוע את ההתקפה על הכור בעיראק. תאר לך מה היה קורה אם היה לעיראקים הכור האטומי...", אומר יצחקי ומזכיר כי גם את הקשר הישראלי עם משפחתו של ג'ומאייל ומשפחתו יצר חופי, ובכך לדבריו למעשה "בראו את המפלצת שנקראת חיזבאללה".
"יש כאן אליטה צה"לית לשעבר שמשכתבת את ההיסטוריה. צריך לכתוב את ההיסטוריה כפי שהיא", הוא אומר ואפילו מציג תכנית לביצוע עבור הרמטכ"ל החדש רב אלוף בני גנץ: לתת לו ליצחקי צוות קטן של חוקרים וקלדנית אחת ו"בתוך שנה נוציא חמישה כרכים על ההיסטוריה הצה"לית כפי שהיא", הוא אומר ומציין כי ישנם מסמכים המצויים בכספות שהוא יודע כיצד להגיע אליהם ולנתח אותם. ,הגיע הזמן לכתוב את הדברים וללמוד לקחים".
ומה באשר לאביגדור קהלני? מדוע תוקף חופי אותו? "הוא נטפל לקהלני שלא בצדק. חורה לו שהוא לקח לעצמו את כל התהילה, חורה לו שהוא מצליח לגרום לתלמידי תיכון להגיע לעמק הבכא וללמוד על הקרב. קהלני ראוי לאות. הוא וחייליו" אומר יצחקי ומוסיף כי אמנם היו עוד לפחות כעשרים איש שעשו לא פחות מקהלני להצלת המערכה, אך קהלני ידע ליחצ"ן את הקרב "שלו", ובכך עורר את חמתו של חופי.