אם כשילדכם שבים מהקייטנה יוצא לכם להרהר נוגות בשאלה אולי עדיף שהיו נשארים בבית, סביר שתמצאו עניין בדבריו של פרופסור אריאל כנפו, מומחה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית.
לדבריו, אמנם איכות הקייטנה תלויה בתכנים ובפרמטרים נוספים, אך הפתרון האחר, לשבת כל היום מול הטלוויזיה, הוא גרוע הרבה יותר. על המתכון לאיתור קייטנה טובה, אומר פרופסור כנפו: "יש שפע אדיר של קייטנות. צריך לחשוב על הביטחון, האם יש מבוגר אחראי או שילדים שומרים על ילדים, האם היא מנוהלת ע"י מתנ"ס או ע"י גורם פרטי. לאחר מכן לבחון את התכנים. שוקו, לחמנייה ובריכה זה נחמד, אבל היינו רוצים שיהיה גם תוכן אבל גם לא ללחוץ".
פרופסור כנפו מזהיר את ההורים המלחיצים שלא לחיות בתחושה שבחודשיים של חופש, על הילד להספיק את כל מה שלא סיים במשך השנה כולה. את האיזון הוא מוצא בלימוד תחום שמעניין את הילד - אסטרופיזיקה, וטרינריה, וכו'.
לטעמו של כנפו, המציאות בה לרוב האוכלוסייה אין חופשה של חודשיים ואילו לילדים יש, מציאות המותירה אותם חודשיים לבדם מצריכה חשיבה מערכתית באשר למסגרות החופש הגדול. כנפו סבור כי נכון שמשרד החינוך יתווה כיוון והדברים יאורגנו אפילו במבני המוסדות הנותרים שוממים בחופשה הגדולה.
ומה באשר לילדים שהדבר האחרון שהם רוצים לראות החופשה זה את קירות בית הספר, כנפו סבור שבשיווק נכון ובאווירה מתאימה, ניתן להתגבר גם על מהמורה זו.