הקומודור 64 (Comoodore 64) היה, ככל הנראה, המחשב הביתי הפופולארי ביותר מאמצע שנות השמונים ואפילו בתחילת שנות התשעים של המאה העשרים.
הקופסה בצבע באז', שהתחברה לטלוויזיה הביתית, התחרתה באותה תקופה מול ה-Spectrom ZX81, ה-Dragon 64 וה-Apple II, והצליחה לכבוש את הקהל גם בישראל, עוד בימים לפני שכל אחד רכש לעצמו מחשב PC, מכיוון שהציעה כמות גדולה מאוד של כותרים צבעוניים, ממשחקים ועד תוכנות פרודוקטיביות. את התוכנות ניתן יהיה לחבר באמצעות כרטיסי ROM, טייפ קלטות מיוחד ואפילו, במה שנחשב למהפכני בזמנו, כונן תקליטוני 1.2 אינץ'.
ועכשיו Commodore USA מתחילה למכור את אותה קופסה מוכרת רק עם התאמה לעולם המודרני. המקלדת מבוססת על המכניזם המקורי של יבמ, המקשים הם בדיוק באותו גודל כמו במחשב המקורי, וגם מקומם של צבע הבאז' והלוגו בצד השמאלי העליון לא נפקד.
אבל בפנים יש כבר מעבד אטום כפול ליבה עם תוספת של כרטיס גרפי ION2 מבית NVIDIA ו-2 ג"ב של זיכרון RAM. כמו כן מצויד המחשב בכונן אופטי ובכל יציאה שצריך כדי לחבר את המחשב להתקן תצוגה מודרני, כולל טלוויזיות עם חיבור HDMI.
הקומודור 64 החדש יכול להפעיל חלונות 7, אך מערכת ההפעלה עימה הוא מגיע כעת היא עם גרסה 10.10 של הפצת הלינוקס הפופולרית אובונטו. בעתיד הקרוב אמורה החברה לשחרר את Commodore OS, מערכת הפעלה שתסופק בחינם לרוכשי המכשיר, וגם תציג מצב מיוחד שיאפשר להפעיל את המחשב במצב הפעלה שמדמה את הקומודור 64 המקורי, עם אפשרות להריץ את כל המשחקים והתוכנות הישנות שניתנות להורדה מהרשת.
המחשב יגיע בכמה תצורות ששונות זו מזו בכמות הזיכרון, נפח הכונן הקשיח ואיכות הכונן האופטי וכן תוספת של חיבורי בלוטות' ואינטרנט אלחוטי. המחירים נעים בין 595 ל-895 דולרים, ומי שרוצה יכול לרכוש את המארז בלבד (כולל המקלדת) ב-250 דולרים ולהרכיב בפנים מחשב בתצורה שהוא מעדיף.