לפי סקר שנערך עבור ESET בחודשים אפריל ומאי 2011, קרוב ל 50% מכלל גולשי האינטרנט ברחבי העולם משתמשים במכשירים ניידים בגלישה שלהם, מתוכם, מחשבי notbook הם הפופולאריים ביותר עם 41%, אחריהם מחשבי netbook עם 3% בלבד, סמאטפונים עם 2% ומחשבי טאבלט עם אחוז אחד.
"אתה יושב בשדה התעופה, מחכה לטיסה הבאה שלך, אתה מוציא את המחשב מהתיק ושמח לגלות שלשדה התעופה יש רשת אלחוטית חינמית. אתה מתחבר לרשת שולח אי מייל או שניים, או אולי אפילו מעדכן את הסטטוס שלך בפייסבוק". אומר קמרון קאמפ, אנליסט לאיומי אינטרנט בחברת ESET. "הדבר שאתה אולי לא יודע הוא שהרשת החינמית מגיעה עם מחיר: פרטי המשתמש ונתוני תעבורת האינטרנט שלך עלולים לדלוף לגורם שלישי לפני שהם נשלחים לרשת האלחוטית האמיתית".
מה שצריך לעלות חשד כאשר גולשים ברשתות כאלה הוא שמות בלתי מזוהים או שמות שמזכירים את השם של הרשת הרשמית. היו ערים במיוחד כאשר הרשת היא "לא מאובטחת" (Unsecured), כלומר רשת שבה אתה לא זקוק לשם משתמש וסיסמא על מנת להתחבר. "הטכנולוגיה עליה מתבססים הפורצים במקרה הזה היא טכנולוגית פרוקסי, אשר מיירטת את התקשורות המועברות באמצעות Wi-Fi ומייצרת העתק של הנתונים במחשב של הפורץ, משם המידע נשלח לרשת האלחוטית האמיתית כך שהמשתמש אינו מבחין בפריצה". מסביר קאמפ "דבר זה עלול להאט מעט את הגלישה, אבל ברשתות צפופות כמו זו שבשדה תעופה גדול, קשה מאוד לומר אם מהירות הגלישה מושפעת מפריצה פוטנציאלית או מכמות הגולשים המחוברים באותו הזמן".
בכל פעם שאתה מתחבר לרשת ציבורית, כדי לבדוק את חשבון הבנק שלך, לקרוא אימיילים או לקנות משהו לאישה, המחשב שלך חייב לשלוח את נתוני ההתחברות דרך הרשת, זהו מכרה הזהב בשביל התוקפים. בדרך כלל, אתרים של בנקים משתמשים בחיבור מאובטח על מנת להתחבר אליהם. במקרה כזה אתה תראה ששורת הכתובת מתחילה ב https ולא ב http מה שאומר שתעבורת הנתונים מוצפנת. אבל אם התוקפים הצליחו להשיג את הנתונים, אפילו אם בצורה מוצפנת, הם עדיין יכולים לנסות ולפענח את הנתונים מאוחר יותר עם תוכנות המיועדות לכך. " עכשיו יש להם את כל הזמן שבעולם כדי לפצח את ההצפנה ואתם עלולים לראות חדירה לחשבון שבועות או אפילו חודשים לאחר הגלישה ברשת הציבורית". מוסיף קאמפ. "זוהי הסיבה שמומחי אבטחה תמיד ממליצים לבחור בסיסמא חזקה ומדיי פעם לשנות אותה".
גלישה ברשתות ציבוריות חינמיות חושפות את המשתמש לסוגים שונים של התקפות. ההמלצה שלנו היא לא להיות פזיזים כשמדובר ברשתות חינמיות ולהיות ערניים לכתובות אינטרנט מוזרות או רשתות חשודות. ואם אתם יכולים, תדחו את הכניסה לאתרים הרגישים יותר כשתגלשו ברשת מאובטחת.