תושבים המתגוררים בסמיכות לשדה התעופה שדה דב בת"א, ממשיכים במאבק נגד מטוסי הסילון בשדה דב. לאחר שביימו תשדיר המדמה התרסקות מטוס על מבנה מגורים, וביקשו להתארח בביתו של שר התחבורה ישראל כץ כי אצלו "דווקא שקט", מבקשים כעת התושבים את עזרת הציבור באיתורו - כיוון שלדבריהם הוא "נראה לאחרונה לפני שלושה חודשים ומאז לא הגיע למקום עבודתו".
מטה המאבק הפיץ ברחובות מודעות בהן תמונה של כץ ושל יו"ר רשות תעופה אזרחית גיורא רום, באזור מגוריהם בכפר אחים ובסביון. על המודעות, שבכותרתם המילה "נעדרים", מפורסם מספר טלפון אליו ניתן לפנות לפרטים.
התושבים מביעים תקווה שהפעולה "תעורר את תשומת ליבם של השניים לכך שהם נעלמו מעל פני השטח ולא נענים לאף פנייה שלנו להתדיין בנושא הפעלת מטוסי הסילון בשדה דב". לדבריהם מאז החלו לפעול מטוסי הסילון בשדה הם חיים בסבל ובפחד יומיומי, גם מרעש וזיהום אוויר וגם מהסכנה ששדה התעופה יהפוך לבינלאומי.
נזכיר כי מזה כשלושה חודשים מנהלים תושבי האזור מאבק נגד החלטת יו"ר רשות התעופה האזרחית לאפשר הפעלת מטוסי סילון מסחריים בשדה התעופה. מארגני המחאה טוענים כי מטוסי הסילון כפולים בגודלם מהמטוסים שפעלו בשדה עד היום והתושבים מרגישים שהם חשופים יותר מתמיד לסכנות בריאותיות ובטיחותיות הנובעות מהפעלת מטוסים כה גדולים בסמוך לביתם. "חשש התושבים אינו זוכה למענה משביע רצון, כאשר טרם התקבלה בקשת התושבים לדעת בשם אילו נתונים החליט יו"ר רשות התעופה האזרחית לאשר את המטוסים, נתוני רעש וזיהום שהעבירה לא פחות מאשר חברת התעופה ארקיע - שהיא דווקא המרוויחה העיקרית מהפעלת המטוסים".
כעת מקווים במטה המאבק כי על ידי הפניית תשומת ליבם של כץ ורום לכך שהיעדרותם מתפקידם מורגשת, ואולי אף על ידי הפעלת שכניהם שיסייעו באיתורם, הם יצליחו להעביר את המסר שמדובר במצוקה אמיתית ויומיומית של רבים שלא ניתן להתעלם ממנה עוד. "שוב ושוב אנחנו מוצאים עצמנו חסרי אונים אל מול הרשויות. אין לנו כוונה לפגוע באף אחד, אבל אנחנו באמת מרגישים בהעדרם, בהתעלמות המופגנת שלהם מהציבור. אני מקווה שאחד השכנים יעזור לנו להגיע אליהם ואולי נוכל סוף סוף להשמיע את דברינו בפניהם ולא רק דרך אמצעי התקשורת", מסר חנן זריף, יו"ר מטה המאבק נגד מטוסי הסילון בשדה דב.
"אנו חוששים יותר מכל כי הפעלת מטוסי הסילון הינה צעד ראשון בהפיכת שדה התעופה לשדה תעופה בינלאומי, זאת בעקבות הצפיפות הצפויה בשדה התעופה נתב"ג ובשל כניסת מטוסים המסוגלים לבצע טיסות אלה. כבר היום, נחשפים התושבים ל"כמעט תאונות" הקורות מספר פעמים בחודש בשדה התעופה ומפורסמות בעיתונים. ישנו חשש מבוסס שעם הגברת הפעילות גדל הסיכוי לתאונה אווירית, ולא ניתן לשער את נזקיה כלפי באי השדה והתושבים הגרים בסמיכות לו", הוסיף זריף.
יצוין כי מטה המאבק פועל בכמה מישורים, ואף החל לנקוט בצעדים משפטיים כנגד רשות התעופה האזרחית.