ריבלין וראש ממשלת קניה
ריבלין וראש ממשלת קניהצילום: איציק הררי - דוברות הכנסת

יו"ר הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, אירח היום (יום ב') בלשכתו את ראש ממשלת קניה, ראילה אמולו אודינגה. בנאום לכבודו שנשא ריבלין במליאה אמר: "לפני כשבוע פורסם דו"ח חמור של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. הדו"ח חשף, בצורה ברורה ומובהקת, את כוונותיה הלוחמניות של איראן, ואת מאמציה לפיתוחו של נשק גרעיני התקפי. מאמציה של איראן להשגת נשק גרעיני, מאיימים בצורה ישירה, על אזרחי ישראל".

ריבלין הדגיש כי: "ישראל היא המדינה היחידה בעולם, שמנהיגי מדינות מאיימים עליה בפומבי בהרס והכחדה. מנהיגי איראן, חוזרים שוב ושוב על איומיהם התוקפניים כנגד מדינת ישראל, ועכשיו מאמציהם מקבלים צורה, בדמות פיתוחו של נשק התקפי להשמדה המונית".

ריבלין פנה לראש ממשלת קניה ואמר, כי "ברגעים אלה בהם אתה יושב איתנו, עד לדמוקרטיה הישראלית, אני פונה אליך להצטרף לגינוי הנחרץ של המדיניות האיראנית שוחרת האלימות וההסתה. אני קורא לך, להצטרף לסנקציות הכלכליות המוטלות על איראן, ולהפעיל את השפעתך למניעת זליגתו של אוראניום, וטכנולוגיה גרעינית לממשל באיראן. בנפשנו הדבר, בנפש כל בן אנוש, שוחר חיים ושלום".

ריבלין תאר את ראש ממשלת קניה כמי שפעל רבות למען השלום בארצו ואמר: "אדוני, כמי שהכיר בחשיבותו של דיאלוג ישיר, כמי שעשה רבות למען השלום בקניה, אני מאמין שדווקא אתה מבין את גודל האתגר ואת גודל הסכנות עימם מתמודדת מדינת ישראל היום".

ריבלין הזכיר את יחסיה הקרובים של קניה עם ישראל: "קשריה של ישראל עם קניה הם מן היציבים והטובים ביותר שיש לישראל עם מדינות אפריקה. למרות ניתוק הקשרים הדיפלומטיים לאחר מלחמת יום הכיפורים, נשאר קשר הדוק, בין ישראל לקניה. בשנת 1993 עם בואו של נשיא קניה, חודשו הקשרים הדיפלומטיים בין ישראל לקניה. ביקורך, אדוני, בישראל, הוא עדות נוספת להדוק הקשר, בין שני העמים, ובין שתי הדמוקרטיות".