חוקרים במעבדה לאימונולוגיה במכון המחקר מיג"ל בקרית שמונה והמכללה האקדמית תל-חי ובשיתוף פעולה עם מעבדת מחקר באוניברסיטת קרדיף בווילס, גילו כי באמצעות הנדסה גנטית של לימפוציטים מסוג T, ניתן לעכב ואף למנוע את התפתחות מחלת הסוכרת.
סוכרת נעורים הינה מחלה אוטואימונית ובה מערכת החיסון של הגוף עצמו תוקפת את תאי הביתא בלבלב, אלה התאים המייצרים אינסולין, ההורמון האחראי לקליטת הגלוקוז מהדם על ידי תאי הגוף. מחקרים גילו כי התאים החיסוניים (תאי דם לבנים) התוקפים את תאי הביתא הם לימפוציטים מסוג T.
במחקר, שייחשף לראשונה בכנס סוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בשבוע הבא, נערך ניסוי על עכברי מעבדה, המפתחים מחלה דומה לסוכרת נעורים. החוקרים הוכיחו כי על ידי שימוש בהנדסה גנטית, ניתן 'לכוון' את יכולת הזיהוי של לימפוציטים מסוג T, כך שיתקפו וישמידו את 'אחיהם', אותם לימפוציטים מסוג T, הפוגעים בתאי הביתא יצרני האינסולין, ובכך גורמים למחלה.
על פי החוקרים היתרון החשוב בדרך ריפוי זו הינה העובדה כי הלימפוציטים 'המהונדסים' יזהו וישמידו רק את אותם לימפוציטים הגורמים למחלה, אך לא יפגעו בשאר הלימפוציטים החשובים לפעילותה התקינה של מערכת החיסון של החולה.
בעבודתם הראו החוקרים, כי בעכברים להם הוחדרו לימפוציטים מהונדסים גנטית, הצליחו הללו לעכב ואף למנוע את התפתחות מחלת הסוכרת. עתה, עמלים החוקרים להרחיב את ממצאיהם בעכברי המעבדה על מנת לעבור ולבחון בהקדם את היתכנות יישומה של הגישה החדשה בבני אדם.