רשות השידור
רשות השידורפלאש 90

הועדה לביקורת המדינה בכנסת שבה לעסוק, זו הפעם הרביעית בחצי השנה האחרונה, במצב ברשות השידור.

בדו"ח מבקר המדינה על תפקוד רשות השידור, שהתפרסם לפני חודשים אחדים, מתח השופט (בדימוס) מיכה לינדנשטראוס ביקורת על הליכי מינוי החברים במוסדות רשות השידור וקביעת תקציבה, מינוי בכירים, העסקת אנשי תקשורת בכירים והתקשרות עם נותני שירותים.

המבקר ציין בעיקר את "הקושי הקיים בסוגיות מינוי וכהונה של העומדים בראש גוף שידור ציבורי, כאשר הממנים הם אנשי הדרג הפוליטי".

בישיבה הקודמת בנושא, לפני שלושה חודשים, ציין יו"ר הוועדה ח"כ רוני בר – און (קדימה) כי "נשמעו טענות כבדות-משקל על התערבות הדרג הפוליטי בשידורים, נמשיך לעקוב אחרי תופעה שכזו, ועובדי הרדיו שיחושו כך או הארגונים הלא-ממשלתיים - מוזמנים לפנות אלינו". בר און הוסיף כי בעיות רבות ברשות כמו ההתערבות הפוליטית, לא ייפתרו ע"י ביצוע הרפורמה. יו"ר הרשות אמיר גילת הבטיח אז להילחם בתופעת העבודות הפרטיות של עובדי הרשות, אם הם לא יאושרו כדין ומראש, וציין כי הטענות על מינויים פוליטיים מקורם בסכסוכים פנימיים ברשות השידור, וכי "כל האנשים החדשים שנבחרו לתפקידים הם הטובים ביותר".

ח"כ שלמה מולה הדגיש אז בדיון כי לא ייתכן שמתוך מאות עובדים ברשות השידור לא נמצאו מתאימים למכרזים שיצאו לאחרונה, ואילו ח"כ נחמן שי קרא לתת לרשות כלים לפעילות כלכלית עצמאית, הזהיר מבעיות קליטה באזורים רבים בארץ ודרש להפעיל בהקדם שידורים באנגלית ובערבית.  אפי מלכין ממשרד האוצר ציין מנגד כי מכירת נכסי הנדל"ן של הרשות תממן את התוכנית העיסקית החדשה שלה – במקום העלאת האגרה.