בהצהרה חגיגית שנישאה בנמל התעופה בן-גוריון הודיעו היום עשרות עובדי קבלן המועסקים בשדה על התאגדותם בוועד עובדים במסגרת השביתה הכללית במשק. עוד הצהירו העובדים כי יפתחו באופן במאבק למען שיפור תנאי ההעסקה שלהם. את תהליך ההתאגדות יזמו יחד עם העובדים סתיו שפיר ואלון-לי גרין, ממובילי "התנועה החברתית".
מדובר בכ-100 עובדי קבלן שמועסקים על-ידי חברת כוח האדם "רם ק.ר.מ בע"מ" ומספקים שירותים שונים לנוסעים לחו"ל, כמו ביצוע בדיקות ביומטריות והעמסת כבוּדה. חלקם עובדים במקום במתכונת קבלנית כבר כמה שנים בלי שיועברו להעסקה ישירה. משיחה עם העובדים עולה כי נדרש מהם לעבוד משמרות לילה ארוכות ללא תוספת תשלום. כל זאת בעמידה רצופה, ללא אפשרות לשבת.
עובדי הקבלן, שאינם מורשים לשבות, הגיעו הבוקר למקום עבודתם כמדי יום ונתקלו בהפגנת התמיכה בעובדי הקבלן של ארגוני המחאה החברתית שהתקיימה בשדה. סתיו שפיר ואלון-לי גרין שהיו במקום שמעו מהעובדים על תנאי ההעסקה שלהם ויידעו אותם באשר ליכולתם להתאגד. גרין, פעיל חברתי שהוביל בעבר את מאבק העובדים ברשת "קופי בין", פירט בפני הנוכחים את היתרונות העצומים שבהקמת איגוד עובדים וליווה אותם בתהליך הרישום הזריז כוועד.
אחת מעובדות "רם ק.ר.מ" קראה לעובדות ועובדי קבלן בכל הארץ לנהוג כמוה וכמו חבריה ולהתאגד ללא דיחוי. "לא ניתן לאף אחד לשלול מאיתנו את הזכויות שלנו ולא נפקיר את המאבק החברתי רק לעובדים החזקים", אמרה. "מהיום דברים משתנים בישראל: עובדי קבלן הופכים לעובדים חזקים, עם זכויות, כבוד ותנאי עבודה הוגנים - עובדים מהשורה".
סתיו שפיר, ממובילות המאבק החברתי, המלווה בשעות אלה את העובדים בתהליך ההתאגדות, אמרה: "אמנם לא נעים לראות שדה תעופה סגור, אבל הרבה פחות נעים לראות אנשים מנוצלים שעובדים מבוקר עד ערב ללא זכויות ושלעולם לא יצליחו להגיע למצב שבו יוכלו להתפרנס בכבוד. היום, סוף-סוף, כולנו עוצרים למען העובדים. אני מאמינה שהוועד החדש שהוקם פה היום הוא רק תחילתו של גל התאגדות מבורך שנובע מהמחאה החברתית וממאבק עובדי הקבלן. ישראל מובילה בעולם במדד ההעסקה הקבלנית. בואו נוביל, במקום זאת, בצדק חברתי".
תוך זמן קצר הודיע יו"ר ועד העובדים של נתב"ג, פנחס עידן, כי הוא תומך במהלך ומגבה באופן מלא את העובדים: "אנחנו מברכים כל התאגדות של עובדים בהסתדרות, במיוחד כשמדובר בעובדים שהמדינה מתעלמת מזכויותיהם ושהפכו עם השנים לעובדים שקופים ומנוצלים". בתוך כך, הביעו עניין קבוצות עובדים נוספות המועסקות במקום להתאגד, והן יודיעו על מהלכיהן בימים הקרובים.
אלון-לי גרין הוסיף: "כשהגענו לכאן בבוקר פגשנו את אחת העובדות, שסיפרה לנו המצב שלהן, על התנאים שנמנעים מהן ועל מה שהיו רוצות לקבל. שנינו הסכמנו שאין יום מתאים יום להתאגדות מאשר יום של שביתה כללית. כולנו מקווים שבסיומה של השביתה נחיה בישראל ללא עבדוּת קבלן".