"מתנת הפרידה" של ביניש. רוב של שישה שופטי בג"ץ, בראשות הנשיאה דורית ביניש, קבע בפסק דין תקדימי כי הכנסת איננה רשאית להאריך את חוק טל במתכונתו הנוכחית.
בפסק דינה קבעה ביניש, כי במהלך הזמן התברר שהחוק לא הגשים את התכליות שביסודו, ובפועל, עיגן, רובו ככולו, את הסדר דחיית השירות שהיה קיים טרם חקיקתו.
אל דעתה של ביניש הצטרפו כאמור חמישה שופטים, השופטת מרים נאור, השופט אליקים רובינשטיין, השופטת אסתר חיות, השופט חנן מלצר והשופט ניל הנדל.
חלקו על פסק הדין המשנה לנשיאה אליעזר ריבלין והשופטת עדנה ארבל, אשר טענו כי יש לתת לכנסת שהות להחליט מה בדעתה לעשות כאשר יפוג תוקפו של החוק הנוכחי, ועל כן זו איננה השעה המתאימה להורות לכנסת כך או אחרת.
בבדידות מזהרת נותר נשיא בית המשפט העליון המיועד, השופט אשר גרוניס, אשר קבע כי אין לבטל את החוק, משום שסיטואציה זו איננה מתאימה לביטולם של חוקים.
לטענת השופט גרוניס, "כאשר הרוב פועל בדרכים דמוקרטיות ומקבל חוק הנותן עדיפות למיעוט, אין מקום שבית המשפט יהפוך לפטרונו של הרוב".
עוד הוסיף גרוניס, כי "זו אשליה לצפות שהחלטות שיפוטיות יביאו לגיוסם של חרדים לצה"ל ולכניסתם לשוק העבודה. שינויים חברתיים וכלכליים עשויים להביא לתוצאה המקווה. היכולת של בית המשפט להשפיע במקרה דוגמת זה שבפנינו הינה מועטה".
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר בעקבות החלטת בג"ץ בנושא חוק טל, כי "כפי שכבר הודעתי עוד לפני החלטת בג"צ, חוק טל במתכונתו הנוכחית לא יימשך".
"בחודשים הקרובים נגבש חוק חדש שיביא לשינוי צודק יותר בנטל של כלל חלקי החברה הישראלית", הוסיף נתניהו.