
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו, נפגש הבוקר (שלישי) עם סטודנטים לתואר ראשון במשפטים במכללת שערי משפט וציין בפניהם את הצורך בהקמת תחנות משטרה ביישובים הערביים.
"במגזר הערבי אנחנו פחות נמצאים כי לא הקימו תחנות. במקומות שאין שוטרים יש משמעות ישירה על רמת הפשיעה וכמות תאונות הדרכים". לדבריו "פשיעה הוא איום אסטרטגי על מדינת ישראל".
דנינו אמר, כי "30% מקרב תושבי ישראל הערבים רצו בעבר שוטרים ביישוב הערבי בו הם גרים וכיום למעלה מ-60% רוצים משטרה ביישובם. 40% מהרוגי תאונות הדרכים בשנה האחרונה היו ערבים".
עוד הוסיף דנינו, כי "בפגישות עם ראש הממשלה, הממשלה ונציגי האוצר נקבעו החלטות כי יוקצו בקרוב משאבים להקמת תחנות משטרה ביישובים הערביים".
דנינו הציג בפני הסטודנטים את תפיסת המשטרה לשנת 2012 שהוא רואה בה כשנת מפנה ביחס לאזרח שומר החוק. "קבענו יעדים ל-3 שנים".
דנינו הסביר, "הרעיון הוא לעשות שינוי במסגרת השנים האלה. האזרח שומר החוק הוא מבחינתנו נשוא ההתייחסות שאליו משטרת ישראל, הולכת לרכז עיקר הקשב בשנים הקרובות. הסיבה שהחלטנו היא כי איכשהו פספסנו את האזרח שומר החוק ואז נוצרה נסיגה בציבור ברמת האמון המשטרה. משטרה לא יכולה ולא צריכה להיות פופולארית ואזרח לא צריך לאהוב אותנו... כבר כשאתה נולד מאיימים עליך שאם לא תאכל יבוא שוטר.. המטרה היא לא פופולאריות מהמקום הנחמד, אלא מהמקום של אכיפת החוק".
עוד ציין דנינו, "הייתי רוצה שהאזרח יסמוך על המשטרה וירגיש שיש לו מקום לפנות בעת צרה. יש לנו 9 מיליון פונים למוקד 100 בשנה. אבל כששואלים את הציבור עד כמה סומכים על המשטרה אנחנו מגלים שהמדד יורד".
דנינו התייחס גם לסוגיית תאונות הדרכים. "הורדנו את מספר התאונות הקשות ב-28%. קבענו שאנחנו לא מתעסקים בעבירות קלות. לא צריך לעשות דוח למי ש-30 שנה נוהג כחוק. את הגדרת ה"עבריין" צריך לשמור לעבריינים האמיתיים, אנשים בעלי עשרות ומאות הרשעות קודמות. מול בריוני כביש יצרנו קריטריונים נוקשים. לכן עם כניסתי לתפקיד, ביטלתי את מכסות הדוחות ששוטרי התנועה היו מחויבים אליהן. מאז ההנחיה החדשה שלי נרשמו מאות אלפי דוחות פחות", אמר דנינו.
דנינו ענה גם לשאלת סטודנטית שטענה כי בתי המשפט סוגרים תיקים של עבריינים והדבר מוביל לחוסר הרתעה בציבור. "הכי קל זה לבקר את מערכת המשפט ואפילו פופוליסטי. יש לי ביקורת אבל אני לא צריך להשמיע אותה לפני שאני עושה בתוך הארגון שאני עומד בראשו את כל מה שנדרש".
דנינו, סיפר לסטודנטים של שערי משפט, על תחילת דרכו כתובע באזור נתניה: "בנתניה זה מתחלק: מישהו עם מדים רודף אחרי מישהו בלי מדים וכולם מסביב עוזרים לעבריין. לפעמים לא תפסנו אותו באותו יום אלא רק כמה ימים אחר כך. ככה זה, האהדה בציבור בנתניה הולכת איתו ולא עם המשטרה...".