גלעד שליט והוריו נפגשו בקריה בתל אביב עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפעם השנייה מאז שחרורו מהשבי. בפגישה הודה שליט לראש הממשלה על שחרורו.
בתחילת הפגישה אמר נתניהו לשליט, "אתה נראה מצויין”, שליט ענה, “עליתי 6 קילו ואני מרגיש טוב". נתניהו: "חוזרים הביתה חוזרים לחיים. אני מאוד שמח לראות אותך".
מה אתה מתכנן לעשות? שאל נתניהו, "אני אמור להשתחרר מהצבא", ענה שליט, "מברוק" ענה לו נתניהו.
אביבה שליט אמרה לנתניהו: "ערב חג הפסח באנו להגיד לך תודה ולהביא לך שי צנוע - ספר ציורים מאגם החולה".
לסיום אמר גלעד שליט לנתניהו: "אני רוצה להודות לך, בגלל התרגשות שנחתתי בארץ לאחר השבי לא הייתה לי את הזדמנות להודות לך שבסופו של דבר הצלחת להחזיר אותי ואני שמח לפגוש אותך".
נתניהו אמר לשליט: "אני שמח לראות אותך ואני מאחל לך חג שחירות שמח שמקבל משמעות מיוחדת: יציאת מצרים - בוא נגיד יציאת מעזה - יציאה מחושך לאור תרתי משמע. אני שמח שאתה מוכיח שאתה מתגבר על הכול".
שליט שוחרר החודש מצה"ל, למעלה משש שנים וחצי אחרי שהתגייס לחיל השריון, בדרגת רב סמל (רס"ל), והועבר לאחריות משרד הביטחון.
החודש דווח כי משרד הביטחון החליט להכיר בו באופן רשמי כנכה צה"ל. בגלל נסיבותיו המיוחדות של גלעד שליט לאחר שהייה ממושכת בשבי ואופן פציעתו.
תמורת השבתו של שליט שוחררו מבתי הכלא בישראל 1,027 מחבלים, רבים מהם עם דם על הידיים. עתירות נגד השחרור נדחו בבג"ץ. השופטים ציינו כי בית המשפט אינו נוהג להתערב בהסכם בעל אופי מדיני וכי ההכרעה בסוגיה כזאת מסורה לממשלה הנבחרת, כלשונם.
את העתירות לבג"ץ הגישו ארגון אלמגור, המסייע לנפגעי הטרור; בני משפחת סחיוויסחורדר, שהוריהם ושלושה מאחיהם נרצחו בפיגוע בירושלים; העורךדין זאב דסברג מן המכון לחקר הטרור; ותושבת ירושלים רונית תמרי. העותרים טענו כי שחרור המחבלים אינו מידתי ועלול לסכן את ביטחונם של ישראלים רבים.
המדינה ביקשה מבג"ץ לדחות את העתירות משום שמדובר בהחלטת ממשלה, שהתקבלה לאחר בחינת מכלול השיקולים ויש בה איזון הולם.