שחקן "הקאמרי", עודד לאופולד, קושר בין התפרעות תלמידי התיכון בהצגה "גטו" לבין האירוע שבו היכה סגן אלוף שלום אייזנר אנרכיסט מדנמרק בכת רובה.
במהלך דיון של ועדת החינוך בכנסת אמר השחקן "אני מבקש לנתק את דברי מהקשר פוליטי. התלמידים שמעו אחר כך שרים וחברי כנסת מתרצים את ההתנהגות של הקצין. גם אני שירתתי בשטחים ונתקלתי במצבים קשים וידעתי מתי לשים את הגבול. כל הזמן אומרים לתלמידים שאסור לפעול באלימות והנה חברי כנסת ושרים לא מגנים את האלימות שהופעלה. מכאן צריכה לצאת דוגמה".
בדיון תקף היו"ר ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) את מנהל גימנסיה הרצליה שאמר כי "הכיבוש" הוא אחד הגורמים להתנהגות המופרעת של התלמידים בהצגה. "דברי מנהל גימנסיה הרצליה חמורים ביותר. לא יעלה על הדעת שמנהל ביה"ס שתלמידיו השתתפו בהצגה זו ייתן לגיטימציה להתנהגות פרועה מסוג זה. הייתי מצפה ממנו לנהוג בצעדים משמעתיים כלפי כלל המעורבים. אדם המצדיק פגיעה כל כך קשה בטרגדיה הנוראה של העם היהודי אינו ראוי להיות חלק ממערכת החינוך".
אופק הרניק, יו"ר מועצת התלמידים והנוער, אמר "אנחנו מסכימים שהמקרה לא בסדר אבל אני שמחה לראות שכולם חושבים שזאת לא דוגמא מייצגת של הנוער במדינה. צריכה להיות בבתי הספר הכנה יותר משמעותית לפני אירועים כאלה ומאוד חשוב שאחרי אירוע ימשיכו את השיח וההליך החינוכי על מנת להעצים את המשמעות." היא הוסיפה כי אסור לתת למקרה הזה להשפיע על יציאה לאירועי תרבות וכי כל כיתה מכל בית ספר צריכה לצרוך תרבות. "זוהי זכות מאוד גדולה עבור בני הנוער".
מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר אמרה כי "מנהל גימנסיה הרצליה הביע את דעתו. זוהי מדינה דמוקרטית ומשרד החינוך אינו סותם פיות. גימנסיה הרצליה מחנך ליעדים של משרד החינוך - לגיוס לצה"ל, לתרומה לקהילה ולהישגים גבוהים. אדם אמר את דעתו וצריך לכבד אותה. דעתנו היא אחרת ואין שום הצדקה לכך שהתלמידים לא התנהגו כראוי". לעניין הפקת הלקחים בעקבות האירוע, אמרה שטאובר כי התלמידים לא הוכנו כראוי לאירוע זה והמורים באולם לא מילאו את תפקידם. "חידדנו את הנהלים בדבר הצורך בהכנה מעמיקה לקראת אירועי תרבות מסוג זה והנחינו שבעתיד כל בית ספר ימנה מנהל אירוע מקרב המורים ששמו יינתן מראש לאנשי התיאטרון למקרה של בעיות ושאלות".
לאחר יום השואה דווח כי תלמידי בית ספר התפרעו ביום השואה האחרון, במהלך ההצגה הישראלית "גטו". לפי הדיווח, הילדים צעקו, צחקו ואף קראו קריאות בעד הנאצים בקטע הקשה על היהודים שמנסים לקיים תיאטרון בגטו וילנה במהלך תקופת מלחמת העולם השנייה.
לאחר שהפרשה גרמה לסערה תקשורתית שלחו תלמידי בית הספר "ברנקו וייס" ברמלה שהתפרעו במהלך ההצגה התנצלות לתיאטרון הקאמרי. "אנו מתנצלים על ההתנהגות הבוטה והלא נעימה שבה התנהגנו במהלך ההצגה ואנו מבינים את חשיבות ההצגה ואת חשיבותה של השואה ומביעים חרטה על מעשינו ועל קטיעת ההצגה וביזיון האולם".