האירוע במהלכו הכה סא"ל שלום אייזנר בנשקו האישי פעיל שמאל מדנמרק ממשיך להכות גלים והפעם בכנסת: בדיון שנערך היום (רביעי) בוועדת המשנה לכוח אדם והכשרות בצה"ל בראשות ח"כ מירי רגב (ליכוד) בנושא הכנת כוחות צה"ל קראת התמודדות עם אירועי הפרות סדר אזרחיות ביהודה ושומרון עלה האירוע שהוביל להדחתו של סגן מפקד חטיבת הבקעה.
לטענת יו"ר הוועדה חברת הכנסת רגב "מוזר שמי שנימצא ראוי להוביל קצינים צעירים בבה"ד אחד, מודח בגלל אירוע בודד של פרובוקאטורים. נעשה כאן עוול גדול למי שרק ביקש לשמור על ביטחון המדינה. האירוע הזה יגרום למפקדים לחשוש מלעמוד במשימתם בשל האפשרות שיודחו".
עוד הוסיפה ח"כ רגב כי "אם לא נתמוך בקצינים שלנו, מחר זה יחזור אלינו כבומרנג כשקצינים לא ירצו להמשיך לשרת. אני לא מקנא באותם קצינים שבסוף צריכים לעמוד לבד מול כל המערכת כולל המערכת המשפטית. לדברי ח"כ רגב "אנחנו פשוט גורמים לכך שמפקדי צה"ל יצאו למשימתם עם ידיים קשורות. למרות שאני נותנת את הגיבוי לצה"ל, הכנסת חייבת למלא את אחריותה בפיקוח על מערכת הביטחון. לא ניתן להפוך את הדמוקרטיה לאנרכיה. אני לא אומרת שהקצין במקרה זה היה צריך לקבל צל"ש אבל בטח שלא טר"ש. הצבא מחיוב לתמוך בקציניו אך אין זה אומר שלא צריך להעניש. מצד שני המרחק בין הענשה להדחה הוא גדול".
על הטענות המורכבות שהציגה רגב השיב ראש מחלקת מבצעים בצה"ל, אל"מ בנג' יעקב שאמר כי "כל מפקדי צה"ל שנדרשים להתמודד עם אירועים מהסוג הזה, מקבלים מטרות ברורות והנחיות לביצוע. במקרה של סגן מפקד הבקעה, בשלב הראשון הוחלט להשהות אותו מתפקידו ורק לאחר סיום התחקיר המלא הוחלט להדיחו. אנחנו תמיד מצפים שהדיווח על אירוע חריג בשטח יגיע מהמפקד במקום ולא כפי שהיה במקרה של סא"ל אייזנר שבו עודכנו בדרך עקיפה. מבחינה ערכית היה ברור לנו שמדובר כאן בכשל ערכי".
דברים נוספים המתייחסים לאופן ההכנה שעורך צה"ל לקראת התמודדות עם אירועי הפרות סדר השמיע אל"מ יואב מרדכי ממפקדת זרוע היבשה, שאמר כי "צה"ל משקיע משאבים רבים בהכנת הכוחות בהתמודדות עם הפרות סדר. אנחנו מקיימים תחקירים, מפיקים לקחים ומפתחים אמצעים לא קטלניים כדי לשפר את יכולת ההתמודדות. המטרה העיקרית שלנו באירועים מסוג זה היא השבת הסדר במינימום נפגעים לשני הצדדים. אנחנו מכינים את הכוחות לקראת תעסוקה מהסוג הזה בהכנה מנטאלית של הלוחמים, שיפור יכולת הספיגה, יכולת האיפוק והיכולת לעבור במהירות ממציאות אחת לאחרת. אסור לנו לאבד את המוסר והערכים שלנו, זה מקור הכוח שלנו".
למול עמדתה של ח"כ רגב טען ח"כ ישראל חסון (קדימה) כי " אם אנחנו נצדיק את ההתנהגות של סא"ל אייזנר , מה בעצם אנחנו אומרים על החיילים שהיו לידו ולא פעלו באותו אופן, שהם נכשלו בתפקידם? האם היינו מסכימים שיופעל כוח דומה כנגד התפרעות של פעילי ימין? האופן שבו בחר סא"ל אייזנר לפעול הוא אסור בתכלית האיסור. על ההתנהגות שלו לא ניתן לומר את האמירה של "ממני תראו וכך תעשו".
בסיכום הדיון ביקשה ח"כ רגב מצה"ל לבחון מחדש את ההנחיות לטיפול בהפרות סדר אזרחיות בסביבה רווית תקשורת וגורמים פרובוקטיביים. כמו כן התבקשו נציגי צה"ל לערוך מחקר בקרב קציני צה"ל ולוחמיו שיבחן את אופן השפעת ההתמודדות עם הפרות סדר על המשך שירותם.