ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) יזם הבוקר דיון בוועדת החינוך בנושא מכירתו של שטח השייך לאוניברסיטה העברית לידי חברה פלסטינית.
מדובר בשטח של 100 דונם בשכונת בית חנינא שנתרם בשנת 1967 לאוניברסיטה על ידי תורם פרטי על מנת לשמש מעונות לסטודנטים.
לדברי ח"כ אריה אלדד, החברה – מג'לס אלאסכאן' - שקנתה את השטח מצויה בבעלות סעודית. הבעלות הסעודית הוצאה אל מחוץ לחוק בשנת 2002 בצו של שר הביטחון. ח"כ אלדד ציין כי התמורה בעד המכירה היתה נמוכה מהערכת השמאי שקבע כי שוויו של השטח מוערך בכ-250 אלף דולר לדונם, ואילו האוניברסיטה קיבלה תמורת המכירה רק 11 אלף עבור כל דונם, זאת למרות שהיו הצעות גבוהות יותר.
"נשאלות מספר שאלות", אמר ח"כ אלדד, "האם האוניברסיטה אינה צריכה לעמוד בכוונותיו המקורית של התורם, או שיכולה לעשות כראות עיניה? האם האוניברסיטה פנתה לקבל אישור לגבי המכירה של השטח והאם אפשר להשיב את הנעשה?".
נציגת האוניברסיטה העברית עו"ד פפי יקירביץ אמרה כי כיוון שמדובר בשטח בתחום בית חנינא לא היתה כל אפשרות להקים שם מעונות לסטודנטים. לכן, לדבריה, פנתה האוניברסיטה לגופים ממשלתיים כגון משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד השיכון וקק"ל על מנת שיקנו את הקרקע, אך אף גורם ממשלתי לא נענה לבקשה. לכן הוציאה האוניברסיטה בשנת 2004 את הקרקע למכרז ומכרה אותה תמורת 1.1 מיליון דולר למרבה במחיר.
"באישור המשפחה, ביקשנו למכור את הקרקע ובתמורה השקענו בבניית מעונות בהר הצופים והנצחת התורם. כאשר לא ניתן ליישם את התרומה, מיישמים אותה באופן הקרוב ביותר", אמרה יקירביץ. עוד הוסיפה, כי על-פי המסמכים, הגוף הקונה היא חברה הרשומה ברשם החברות ולכן כל תלונה יש להעביר לרשם החברות.
יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) הודיע כי נוכח העובדות הוא יעביר למבקר המדינה פניה לבדוק את הליך מכירת השטח בבית חנינא. עוד קרא לאוניברסיטה העברית להעביר את כל המסמכים הנוגעים לסוגית מכירת הקרקע, כולל מכתבו של התורם לאוניברסיטה, מגעיה ופניותיה לגופים השונים ושאר מסמכי המכירה.