עמוס שפירא הוא הנשיא הבא של אוניברסיטת חיפה, לאחר שחבר הנאמנים אישרר היום (יום א') פה אחד את בחירתו במסגרת מושב הפתיחה של המושב ה-40 של חבר הנאמנים.
שפירא, אשר יכנס לתפקידו בחודש אוקטובר, אמר לחברים "לפני דקות ספורות נתתם בי את אמונכם ואני מודה לכם על כך, וכעת אני מחויב להראות לכם שהאמון שלכם בי היה מוצדק".
דבריו של שפירא בפני חברי חבר הנאמנים היו הפעם הראשונה שהוא מדבר באופן פומבי על בחירתו ועל חזונו כנשיא האוניברסיטה החדש, מאז שנבחר לתפקיד כבר בחודש מרץ על ידי הוועד המנהל של האוניברסיטה.
נשיא האוניברסיטה המכהן פרופ' אהרון בן-זאב ברך את שפירא ואחל לו בהצלחה בתפקיד, "עמוס שפירא הוא איש ברוך כישורים, ואני בטוח שהאוניברסיטה תמשיך לצמוח תחת הנהגתו", אמר.
שפירא, שכיהן בעברו כמנכ"ל של החברות חוגלה, אל-על וסלקום, היה בארבע השנים האחרונות יו"ר אגודת הידידים הישראלית של אוניברסיטת תל-אביב.
שפירא הוא בעל תואר ראשון בכלכלה של אוניברסיטת חיפה ותואר שני MSC בניהול תעשייתי של הטכניון, ובחירתו לתפקיד נשיא אוניברסיטת חיפה היא סגירת מעגל אקדמי עבורו. "לאוניברסיטה יש אחריות לא רק ליצור מחקר מצטיין אלא גם להעמיד בוגרים מצטיינים, למתוח את יכולותיהם ולפתח בהם יכולת למידה עצמאית וחשיבה אנליטית וביקורתית. אינני מרגיש אי נוחות לומר שעלינו לשאוף לקלוט את החוקרים, המחנכים והסטודנטים המצטיינים ביותר ולהעניק להם את רמת ההוראה המאתגרת ביותר. זוהי אינה מחשבה אליטיסטית, זוהי חתירה למצוינות", אמר.
עוד הוסיף שפירא, כי "אנחנו באוניברסיטת חיפה לא צריכים רק לשקף את הרב תרבותיות ורב אתניות של האוכלוסייה הישראלית, אלא גם צריכים לקחת חלק פעילת בעצוב והשפעה על דמות החברה הישראלית בעתיד. את המשימה הזאת אאמץ אל חיקי יחד אתכם בגאווה בכל יום ויום, גם בימים קשים".
"נשמת אפה של האקדמיה היא החופש האקדמי, בהיות המחקר שנעשה בין כתלי האוניברסיטה מונע סקרנות ולעיתים קרובות ללא מטרה קונקרטית וברורה לעין. אילו, חס וחלילה, האוניברסיטה הייתה מנוהלת כחברה עסקית, לפי שיקולי רווח והפסד, לא הייתי מקבל עלי את התפקיד. ולמרות זאת, המוסד האקדמי הינו ארגון מנוהל ומתוקצב שהתהליכים המתנהלים בו כפופים למגבלות תקציב, המחייבים קביעת סדר עדיפויות כמו בכל ארגון אחר. באתי לכאן בשבילכם, להיות חלק מכם, לסייע ולתמוך, לשמוע בעצתכם ומעת לעת גם לשאול את השאלות הקשות שאינן נעימות", אמר.
שפירא סיים את דבריו במשפט, "בואו נבטיח כי ילדינו ונכדינו יחיו במדינה ובחברה טובות עוד יותר. זה גם בידינו ולנו, לאוניברסיטת חיפה, תפקיד חשוב בהגשמת משימה זאת", אותו אמר בשלוש שפות: עברית, אנגלית וערבית.