שבע שנים מאז גורשו תושבי גוש קטיף וצפון השומרון מבתיהם, זכו יוצרי הסרט 'זוהר הרקיע' - המציג צוער בקורס טיס בהתמודדות מול ההחלטה האם להיות שותף בגירוש או לסרב פקודה - בפרס קולנוע עלילתי, בפסטיבל קולנוע דרום של מכללת ספיר.

הסרט  מציג פרח טיס הנקרע בין הכנפיים המיוחלות לבין הקשבה לקולו הפנימי. הסרט חושף את שיטת שטיפת המוח שעברו החיילים והשוטרים לקראת ביצוע הגרוש וקורא באופן אמיץ לבחינה מחודשת של מעורבות צה"ל במשימות לא ביטחוניות.

הסרט שנוצר על ידי הבימאי אליהו בנימין, ממפוני גוש קטיף ובני גל, מגורש מחומש ותושב גבעת אסף, מציג שני מגורשים שנפגשו מספר שנים לאחר ביצוע תכנית ה'התנתקות' ומציפים את הטראומה. המגורשים בסרט מפנים אצבע מאשימה כלפי מדינה השולחת את חייליה למשימות רגישות ולא מלחמתיות.

הסרט מגולל את סיפורו של פרח טיס מצטיין העומד לסיים את הקורס היוקרתי. רגע לפני קבלת הכנפיים נקלע אדם לסיטואציה שלא חלם שיגיע אליה, ונקרא עם חבריו לאימון ייחודי המכשיר את החיילים לבצע את ההתנתקות.

הסרט עוסק בחוויה של אדם כחייל, במשבר שעובר עליו ובדילמה בין הרצון להיות טייס לבין הקרע הפנימי שהוא חווה - וכל זאת לצד המשבר האישי שעובר עליו ונוכחותו של הסב - מראשוני הטייסים בצה"ל, בוגר האצ"ל ויוצא אלטלנה.

זהו הסרט העלילתי הראשון בישראל המתאר את תהליך ההתנתקות מנקודת מבטו של חייל ולא של מתנחל. העובדה שדווקא מפונה לשעבר בחר להציג זאת, הפכה את כתיבת התסריט למאתגרת הרבה יותר, שכן היה עליו להיכנס לנעליו של 'האויב' ולהבין מה היה הלך הרוח שלו במהלך הפינוי.

הסרט הופק בשיתוף עם בית ההפקות תורת החיים ומכון חומש לאסטרטגיה יהודית, אשר הציב כמטרה להציב שיח יהודי בנושאים העומדים על סדר היום. המכון הוקם לפני כשנה ע"י ישיבת חומש המתחדשת ובו פועלים בין היתר חוקרים תורניים העמלים על ליבון מעמיק של שאלות מדיניות, חברתיות ולאומיות.

ביממה הקרובה צפוי לעלות אתר האינטרנט לסרט ובו יפורסמו הקדימון של הסרט, תמונות וסרטונים אוטנטיים של אימוני ההכנה המנטאלית, מועדי ההקרנות הבאות  ופרטי יצירת הקשר עם יוצרי הסרט.