
על רקע גיבוש החלופה לחוק טל שצפוי לפגוע בתקציבי עולם הישיבות והכוללים, תקפו בעיתונות החרדית היומית את מה שהם כינו "ההתנהלות הבוגדנית של נתניהו", ותהו על כדאיות החבירה של הסיעות החרדיות עם הימין.
בשיחה עם כתב 'יתד נאמן' יחיאל סבר, תקף יו"ר ועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני, בחריפות רבה את קבלת עיקרי ההמלצות של ועדת פלסנר, על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו. "על מסקנותיו חולקים רוב חברי הוועדה שראש הממשלה הקים".
"אנחנו התנגדנו לחלוטין להקמת הוועדה הזו של פלסנר, ידענו את דעותיו, ידענו שהוא לא ישמע בקול אף אחד ויעשה מה שנוח לו", טוען. "ואכן, סופו הוכיח על תחילתו, על מסקנותיו חולקים רוב חברי הוועדה שראש הממשלה הקים ואנו התנגדנו, כאמור".
"אין ספק", קובע גפני, "כי לו סיעת קדימה הייתה בשלטון, כל הנושא של לומדי התורה לא היה עולה לדיון. הכל עלה בגלל השותפות שלנו עם סיעת הליכוד ורה"מ נתניהו. האם היה מעז מישהו מהם לדרוש כי מתוך השבעה מיליארד שקל שהמדינה מסבסדת את המוסדות להשכלה גבוהה, יבדקו כמה סטודנטים ולא רק ערבים לא משרתים בצבא, פרזיטים שלא לומדים תורה ולא משרתים בצבא, ולקזז מאותו מוסד את הסכום שהמדינה מסבסדת את לימודיו וידרשו מהסטודנט סנקציות אישיות עם פגיעה בזכויות אזרח פשוטות".
ברוח זו התבטא אף הפרשן הפוליטי של עיתון 'המבשר', מאיר ברגר, שאמר כי "נתניהו גילה לנו את פרצופו האמיתי של הליכוד בראשותו". תחת הכותרת 'טעות לעולם חוזרת', כתב ברגר כי "בכל כך הרבה בתים ברחבי הארץ מכים בימים אלו על חטא על שמנהיגי הציבור החרדי לא כוננו ממשלה עם קדימה לפני ארבע שנים".
"הרי זו היתה הממשלה שהסכימה להעניק בנפש חפצה לסיעות החרדיות את מבוקשן. ממשלה שאפשרה את השמירה על עולם התורה בהאריכה את חוק טל, את השמירה על תקציבי עולם התורה, הסכימה על הגדלת קצבאות הילדים, על פתרון בסוגיית מצוקת הדיור.
"גם לאחר הבחירות הלכה הנציגות החרדית עם נאמנותה לימין והמליצה על בנימין נתניהו, ולמרות שקדימה זכתה למירב המנדטים באותו יום גורלי. היו שהזהירו, שהתריעו מפני התנהלותו הבוגדנית של נתניהו, הזהירו מפני אופיו המזגזג, מפני חולשתו, מפני תכונת ההססנות בה ניחן. אבל הסיעות החרדיות הלכו עם הנאמנות עד הסוף.
את דבריו הוא סיכם באמירה כי טעות לעולם חוזרת. "במידה ובנימין נתניהו יחליט לעגן את החלופה לחוק טל על פי מתווה פלסנר על עונשיה החמורים על לומדי התורה, הסיעות החרדיות ייאלצו לכתת בבחירות הבאות אחר אכסניה פוליטית חדשה. אכסניה פוליטית שפויה, הגונה יותר, חברתית יותר. אכסניה פוליטית שתהיה נאמנה לעקרונותיה, לשותפיה, והחשוב מכל: למילה שלה. שכן יותר גרוע מהמצב הנוכחי כבר לא יכול להיות".