נערכים לכניסה לרצועה
נערכים לכניסה לרצועהפלאש 90

סקר שנערך ע"י מכון המחקר פאנלס עבור המרכז הישראלי להכשרה פוליטית מציג תמונת מצב עדכנית הן לגבי הפעילות בעזה והן לגבי חלוקת המנדטים החדשה.

בסקר השתתפו 503 משיבים. טעות הדגימה – 4.3%.

85% מהציבור הישראלי תומך בעצם היציאה למבצע עמוד ענן. רוב גדול (68%) חושבים שהסיבה למבצע בעת הזאת היא הירי הבלתי נסבל על הדרום אך שיעור לא מבוטל (26%) מייחסים את העיתוי לבחירות הקרובות.

לגבי ההמשך, נטיית הציבור היא לא להיכנס למבצע רקעי אלא להמשיך בתקיפות מנגד (45%). בהפסקת אש מצדדים כעת 22% מהישראלים.

בנוגע לדחיית הבחירות בשל המבצע – הדעות חלוקות כמעט שווה בשווה.

רוב הציבור מרוצה מאופן התפקוד של ראש הממשלה ושר הביטחון בניהול המבצע וחושב כי המבצע שיפר את כושר ההרתעה של ישראל.

יחד עם זאת, שר הביטחון ברק לא מצליח "לתרגם" את העמדות החיוביות כלפיו לדיבידנדים פוליטיים הן באשר לזהות שר הביטחון המועדף לאחר הבחירות (גבי אשכנזי...) והן לגבי מפלגתו – העצמאות, שגם הפעם אינה מצליחה לקושש לעצמה מצביעים ואינה עוברת את אחוז החסימה (ראו בהמשך).

שלי יחימוביץ היא הדמות המועדפת בעיני הישראלים לטיפול בסוגיות החברתיות כלכליות, אבל הפער העצום בין שיעור המעדיפים את נתניהו כמי שיטפל בסוגיות הביטחוניות (56%) לבין מי שרוצים בה (9% בלבד...) מציב אותה בעמדת נחיתות בולטת בשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה (48% לנתניהו מול 29% ליחימוביץ).

בכל הנוגע למנדטים, גוש הימין מתחזק מעט ל-66 מושבים אולם עיקר החיזוק בא דווקא מהמפלגות שמימין לליכוד (הבית היהודי-איחוד לאומי עם 11 מנדטים ועצמה לישראל עם 3 מנדטים). גם לאחר 5 ימי לחימה לא מצליחה הליכוד-ביתנו לעבור את מחסום 40 המנדטים המיוחל.

מפת המנדטים כפי שהיא מצטיירת מהסקר הנוכחי לא מעלה שינויים משמעותיים. הליכוד ביתנו - 38 מנדטים, העבודה - 22 מנדטים, יש עתיד - 13מנדטים, הרשימה המאוחדת של הבית היהודי והאיחוד הלאומי - 11 מנדטים, ש"ס - 9 מנדטים, יהדות התורה - 5 מנדטים, מרץ - 5 מנדטים, עם שלם בראשות ח"כ חיים אמסלם - 4 מנדטים, רע"ם תע"ל - 4 מנדטים, עצמה לישראל בראשות אריה אלדד ומיכאל בן ארי - 3 מנדטים, חד"ש - 3 מנדטים, בל"ד - 3 מנדטים, קדימה והעצמאות אינן עוברות את אחוז החסימה.