ההסתדרות הגיעה הלילה להסכמה עם לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים ועם רשות המיסים במשרד האוצר על מתווה לתשלום פיצוי לעובדים ומעסיקים בדרום, שנפגעו כלכלית עקב ימי הלחימה במבצע "עמוד ענן" שהסתיים בשבוע שעבר.
הבוקר תקיים ועדת הכספים של הכנסת דיון בנושא והיא צפויה לאשר את התקנות, על-פי המתווה שהוסכם, שיאפשרו את תשלום הפיצוי. לאחר האישור בוועדת הכספים צפויים הצדדים: ההסתדרות, לשכת התיאום ורשות המיסים לחתום על ההסכם. משרד התמ"ת ירחיב את הוראות ההסכם בחקיקה.
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, שניהל את המו"מ, אמר היום כי "אני מברך את כל מי שעסק במו"מ שהחל כבר בתחילת הלחימה. הדיון היה ענייני ומהיר כך שהעובדים בדרום ומעסיקים יוכלו לקבל את הפיצוי כמה שיותר מהר ולא ייפגעו פעמיים".
על-פי המתווה יקבלו פיצוי עובדים שבטווח עד 7 ק"מ מגבול רצועת עזה שלא עבדו עקב הנחיית פיקוד העורף. עובדים שמתגוררים עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה יקבלו גם הם פיצוי. מדובר בעובד אחד במשפחה, שלו ילדים עד גיל 14, והוא נאלץ לשהות עם הילדים עקב סגירת מוסדות החינוך בהוראת פיקוד העורף.
הממונה על השכר והמעסיקים ינחו את מקומות העבודה במגזר הציבורי והעסקי לשלם את השכר לעובדים לפי המתווה שנקבע. לאחר תשלום השכר יוכלו המעסיקים לבקש פיצוי מהמדינה בגין נזקים. הפיצוי יינתן לפי אחד משלושה מסלולים, בהתאם לבחירת בעל העסק: מסלול לפי שכר העובדים, מסלול לפי מחזור ומסלול לפי הוצאות.
בהסתדרות מדגישים כי מעסיק שלא ישלם את שכר העובדים לא יוכל לקבל את הפיצוי. ניסקורן אומר "יש התנייה ברורה בין שכר העובדים לפיצוי שמקבל המעסיק. לכן מי שרוצה לקבל, בצדק, את הפיצויים לא יוכל שלא לשלם את שכר לעובדים".