הבירוקרטיה בישראל היא לא רק במשרדים הממשלתיים והיא אף מגיעה גם לאוניברסיטאות בישראל.
ר', תושב ירושלים, סטודנט שנה שנייה באוניברסיטה הפתוחה, נרשם למבחן אמיר"ם הבוחן את רמת ידיעתו של הסטודנט בשפה האנגלית. ר' קבע את תאריך המבחן לתאריך 21.11.2012 כדי שיוכל כבר בסמסטר אביב להתחיל את הקורס המתאים לרמתו.
תוכניתו החלה להסתבך לאחר שגוייס בצו שמונה בשבעה עשר בנובמבר בעקבות מבצע "עמוד ענן". ר' מספר לערוץ 7, "אני משרת ביחידת מילואים מובחרת. משך המילואים היה עד התאריך 23.11 תום מבצע עמוד ענן".
"בתום המבצע התקשרתי לאוניברסיטה הפתוחה וביקשתי ממנה אפשרות להיבחן כדי שאוכל לקבלת את רמתי באנגלית ולהתחיל את הלימודים כבר באביב הקרוב. תשובת האוניברסיטה הייתה שניתן לעשות מבחן אמיר"ם רק בצפון או באשדוד ולא בירושלים", הוא מספר, "סע על חשבונך לאחד מהמרכזים ושם תוכל לעשות את המבחן", נאמר לו.
ר' לא וויתר ושוחח עם "המרכז הארצי לבחינות להערכה" השייך למועצה להשכלה גבוהה. "שם ענו לי כי אין מועד ב' למבחן אמיר"ם לחיילי מילואים שגוייסו בצו שמונה".
"האוניברסיטה הפתוחה מדברת בשני קולות מצד אחד אנשיה שולחים לי מכתב הוקרה על השתתפותי במבצע הצבאי ומצד שני מענים אותי, גורמים לי להפסיד סמסטר שלם ולפגוע בעתידי".
תגובת האוניברסיטה הפתוחה: "האחריות של בחינת אמיר"ם מוטלת על המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. אנחנו רק נותנים את האכסניה".
תגובת המל"ג: “מבחן אמיר"ם לא באחריותנו ונמצא באחריות של כל אוניברסיטה לגופה".
תגובת המרכז הארצי לבחינות ולהערכה : “המרכז מקיים את בחינת אמיר"ם. בחינה שאינה סדורה בזמן קבוע ומזומנת לפי פניית מוסדות הלימוד. המרכז הארצי מקיים חמישה מועדי בחינת אמי"ר קבועים בשנה באחריותו. אין למרכז הארצי לבחינות ולהערכה קשר לבחינת הסטודנט שהתקיימה באחריות האוניברסיטה הפתוחה ובזימונה. במידה ויחליט הסטודנט לגשת לבחינת אמי"ר - יוכל להירשם כרגיל ולהיבחן בה".