לפני כחמש עשרה שנים הוקם בעיר אריאל בית זיכרון לשואה ולגבורה. מייסד המוזיאון, יעקב וולדיסלבסקי, נפטר אתמול (שלישי) לאחר מחלה.

בראיון לערוץ 7 סיפרה אלמנתו, אירנה, כי היא הכירה את בעלה לפני 35 שנים, "היינו שני פולנים ניצולי שואה, שכמעט כל משפחתנו נרצחה בשואה. כשפרצה המלחמה הוא היה בן 13.5 והיה במחנות ולא היה לו אוכל. הוא היה כל הזמן רעב".

"עד יומו האחרון הוא זכר כמה היה רעב בשואה ואצלנו בבית אף פעם לא זרקו את האוכל".

"הוא ברח מהמחנה עם אח שלו ועוד חבר והצטרפו לחברים שהיו בבור במשך 8 חודשים. בבור היה קצת קש על הרצפה והוא המשיך להיות רעב. לפעמים הם יצאו בלילה לשדוד את הגרמנים".

כשהסתיימה המלחמה והוא שוחרר מהמחנה, יעקב בא ארצה, "האנגלים תפסו אותו והוא ישב בכלא בעתלית".

אירנה סיפרה כי בעלה נלחם במלחמת השחרור בכרמל והיה ממשחררי חיפה. לאחר מכן הוא נלחם במנרה שם נפצע, "הוא שחרר לנו את המדינה".

"היו לנו 35 שנים מאושרות", סיפרה בבכי אירנה וולדיסלבסקי והסבירה כי ההחלטה שהגיעה לפני 15 שנים להקים בית זכרון לשואה באה בעקבות הבורות שגילו אצל בני הנוער, "גרנו ברמת גן ולאחר שפיטרו אותי מהעבודה החלטנו להגשים את החלום שלי ולגור בבית פרטי. עברנו לאריאל וגילינו את הבורות הגדולה של הנוער בעניין השואה".

סיבה נוספת אותה ציינה וולדיסלבסקי, היתה הזיכרון של יעקב כשראה את חבריו נשלחים למוות, "הוא ראה אותם מתוך הרכבות צועקים לו 'נקמה נקמה'. זה כל הזמן צצלצל באזניו".

המוזיאון הוקם ברחוב הנחשונים 44 באריאל ויש בו בגדים מהשואה, פסלים שמראים את האנשים בטרבלינקה לפני שנרצחו, תמונות של השמדת היהודים, סרטים שיהודים לבשו על הבגדים ועוד".

היא ציינה כי אין למוזיאון אף מימון מהמדינה ורק עיריית אריאל משתתפת איתם בכעשרת אלפים ש"ח לשנה בלבד, "השאר ממומן על ידינו".

לסיום ביקשה אירנה לבוא ולבקר במוזיאון והכניסה ללא תשלום. לתיאם ביקור ניתן לצלצל למספר 03-9060105.