משרד החקלאות פינה הבוקר ביישוב הדר ביתר (סמוך לביתר עילית) אתון, שנדקרה בצווארה במהלך ריב בין שכנים. האתון פונתה במצב קשה, כשהיא סובלת מפצע דקירה עמוק לאורך צווארה. התלונה התקבלה דרך הווטרינר הרשותי של מועצה מקומית ביתר עילית, שנתן טיפול עזרה ראשונה לאתון עד להגעת משרד החקלאות למקום.
רופאת הסוסים של השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופקחי יחידת האכיפה והחקירות הראשית של המשרד (פיצו"ח) הגיעו בעקבות התלונה למקום, יחד עם כוחות משטרה ומצאו אתון מיובשת, הנמצאת באפיסת כוחות וסובלת מכאבים עזים. על גופה פצעי לחץ מרביצה ממושכת ללא יכולת קימה. האתון הורמה ופונתה למתקן מוגן של משרד החקלאות להמשך טיפול וטרינרי.
במתקן המוגן גילו אנשי המשרד כי האתון בהריון, ובמקביל לטיפול הפיזי, מקבלת האתון טיפול תומך מיוחד לשמירה על העובר.
ד"ר צביה מילדנברג, רופאת הסוסים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות מסרה כי "האתון הייתה במצב קשה מאוד, עצוב לראות שמדובר במעשה מכוון של ממש. פצע הדקירה היה מלא מוגלה ורימות, והכאב העז מהפציעה ניכר בכך שהאתון סירבה לשאת משקל כלשהוא. לאתון מצפה שיקום ארוך במתקן המוגן, שבסיומו תועבר למשפחה מאמצת". הטיפול כולו נעשה במימון משרד החקלאות.
לפני הנשיכה הבאה...
פקחי משרד החקלאות החרימו ברמת השרון שלושה כלבי אמסטף ופיטבול, המשתייכים לגזעים שהוגדרו בחוק כגזעים מסוכנים, אשר הוחזקו, בניגוד לחוק, ללא חיסון לכלבת וללא סירוס.
הכלבים התגלו אמש על ידי פקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות (פיצו"ח) בשיתוף עם משטרת ישראל ורשות הטבע והגנים במסגרת פעילות אכיפה משולבת ברמת השרון. התפיסה התאפשרה הודות למידע מודיעיני שהגיע למשרד על חשד לביצוע עבירות במקום.
במקום, משתלה בלב רמת השרון, אתרו פקחי המשרד שלושה כלבים מסוכנים מגזע אמסטף ופיטבול, שלאחר בדיקתם התגלה כי שלושתם אינם מחוסנים למחלת הכלבת, אינם מסורסים ואינם מסומנים בשבב אלקטרוני, כמתחייב בחוק להסדרת הפיקוח על כלבים. כלבים המשתייכים לשמונת הגזעים המוגדרים בחוק כמסוכנים, חייבים להיות מעוקרים או מסורסים, בכדי למנוע את המשך התרבותם באוכלוסייה.
ואם בכלבים לא די, אתרו פקחי משרד החקלאות במשתלה, בית גידול לארנבים ולבעלי כנף, ביניהם כ- 30 תוכים ותרנגולות ו- 15 ארנבים, כולם נועדו למכירה. אף אחד מהעופות לא היה מחוסן נגד מחלת הניוקסל, כמתחייב בחוק, ובהתאם לתוכניות חיסון מסודרות שקובעים ומפרסמים השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות.
לאחר סיום הבדיקות ופעילות האכיפה המשולבת לשלושת הגופים (משרד החקלאות, משטרת ישראל, ורשות הטבע והגנים), הכלבים הועברו להסגר על ידי הווטרינר העירוני, החשודים נחקרו ונפתחו תיקים משפטיים נגדם.
יש להזכיר כי מחלת הכלבת סופנית, חשוכת מרפא. מרגע הופעת סימנים קליניים ראשונים בבני אדם או בבעלי חיים, אין אפשרות להציל את החולה, והמוות הינו ודאי ומוחלט. כל 10 דקות(!!) מת בן אדם בעולם ממחלת הכלבת. מחצית מהנפטרים הם ילדים מתחת לגיל 15. לפחות 55,000 בני אדם מתים בכל שנה מהמחלה, בעיקר כתוצאה מחשיפה לכלבים נגועים.