אלי כהן, סמנכ"ל 'מקורות', הוא אחד המועמדים המרכזיים להוביל את בית שמש בתום הבחירות המקומיות. בכוונתו להפוך את בית שמש לעיר מכילה ושוויונית הרבה יותר, עם מקום של כבוד לדתיים וחילונים כאחד.
מסקר שפורסם הבוקר (שישי) על ידי מאגר מכון מאגר מוחות, עולה כי 72% אחוזים מתושבי העיר הלא חרדים תומכים בכהן לראשות העיר, לעומת 28% אחוזים שתומכים בראש העיר המכהן, משה אבוטבול.
לפי נתוני הסקר, רוחות חדשות מנשבות בעיר בית שמש. "זו עיר עם המון היסטוריה", אמר כהן בראיון לערוץ 7, "בשנים האחרונות בית שמש התדרדרה בכל הפרמטרים", טען כהן ומנה עשרות פתרונות מעשים.
לפי נתוני הסקר, רוחות חדשות מנשבות בעיר בית שמש. "זו עיר עם המון היסטוריה", אמר כהן בראיון לערוץ 7, "בשנים האחרונות בית שמש התדרדרה בכל הפרמטרים", טען כהן ומנה עשרות פתרונות מעשים.
כהן, תושב בית שמש משנת 1960, נולד במרוקו ועלה לארץ יחד עם משפחתו בגיל שנתיים. לתפקיד הבכיר בחברת מקורות הגיע דרך תפקידים ציבוריים שהחלו בתום שירות כקצין קרבי בחיל ההנדסה.
את בית שמש הוא מכיר היטב, מאז ניהל את בית הנוער וכיהן כמזכיר המועצה המקומית עוד בטרם הפה לעיר. "פעם ידעה בית שמש להכיל בתוכה לא רק דתיים לאומיים וחרדים, אלא גם עולים מאתיופיה שזקוקים לנו. בשנים האחרונות העיר הפכה להיות באר מתרוקנת במקום אבן שואבת".
המדד הסוציו-אקונומי של העיר הגיע לרמה שלוש - לא גבוהה במיוחד, ולדברי כהן מדובר בנתון שאמור להדליק "אור אדום" אצל תושבי בית שמש. "רמת התחזוקה, התשתיות הקטסטרופליות ניכרות בכל פינה ובמיוחד באוכלוסיות הנצרכות כולל אלו החרדיות. הם לא מקבלים אותה כיוון שההתנהלות של עיר עם 95 אלף תושבים היא כמו של מעברה", טוען כהן.
"הגיעה העת להחזיר את בית שמש למה שהיא; גשר של אחווה, עיר מסורתית שמכבדת את מסורת ישראל ומקום שיכול להיות שוויוני לכולם. השלטון הנוכחי מכוון את בית שמש כך שתהיה עיר חרדית לכל דבר ועניין".
כהן טוען כי אין סיבה שילד חרדי ילמד בקרוואן כשיש תקשיב לפתור זאת. "רק צריך להעמיד את התקציב לטובת הדברים החשובים באמת. המטרה שלנו היא להקים רשות שתיתן שירותים נאותים בתחום החינוך, אין שום סיבה שהאתיופים לא יקבלו שירותי רווחה כמו תרגום ולכן אנחנו מאמינים ובעזרת ה' כשאני אבחר נבטיח שירותים טובים יותר לכל האוכלוסיה, הוותיקה והחדשה".
הוא מדגיש כי זוגות צעירים ותושבי העיר מעדיפים לעזוב את בית שמש ולהתגורר במקום אחר, בכוונתו ליזום בנייה לכולם. "כל אחד יוכל לבוא - דתיים, חרדים, ציוניים ועולים חדשים. כולם עוזבים כי בית שמש היא לא 'מותג', אנחנו נשנה זאת", הבטיח.
במהלך הראיון הדגיש כהן כי אינו יכול עוד "לשבת על הגדר" נוכח מצבה של בית שמש, הוא מגנה בכל תוקף את תופעת הקיצוניות בעיר ומזכיר את הילדה שזכתה ליריקה בדרך לבית הספר הדתי-לאומי בעיר. "אקים קול צעקה במקרה כזה, לא אתן שאירוע כזה ישנה וגם אעצור את הדרת האתיופים". לדבריו יש צורך "לפתוח את האקווריום שלתוכו הוכנסו האתיופים בבית שמש".
תוכנית 'מאה הימים'
מאות בני נוער נרתמו בהתנדבות מלאה למסע הבחירות שלו. כהן, שכיהן כמנהל בית הנוער בעיר יודע לחלק שבחים לתושבים הצעירים ואומר כי הנוער בבית שמש הוא נפלא, ולטענתו חבל שהעירייה הנוכחית לא תומכת מספיק בתנועות הנוער. "בית שמש יכולה להיות אימפריה של תנועות הנוער בני עקיבא, עזרא והצופים. בעזרת ה' נעצור את נסיגת הנוער מהעיר".
תחת הסלוגן "בית שמש חוזרת" מתכנן כהן לנצח בבחירות ולנהל את העיר תחת אותו האייקון. במסגרת מסע הבחירות מתקיימים 'שולחנות עגולים' סביב שלל נושאים, בהם מביעים התושבים פתרונות לכל אתגרי בית שמש. הוא מודה כי הניסיון שצבר הוא רב אך חוכמה ניתנה גם לתושבי העיר.
לתושבי בית שמש הוא קורא לבנות יחד איתו את "תוכנית מאה הימים" שתיושם על ידו ברגע שייבחר לראש העיר בחודש אוקטובר. "בעיר שלנו יש אנשי מקצוע טובים בתחומם וחבל שבעירייה הנוכחית מועסקים אנשים מבחוץ בעוד שבבית שמש יש אנשים מצוינים". כהן, נשמע מבטיח, מקווה להוביל את העיר "בחזרה לתושבים, בחזרה למה שהיה פעם, עיר שיודעת להכיל את כולם באחווה ושלום".