כמה שווה עוגמת נפשו של מי שנגנב ממנו ארנק? על שאלה זו נדרש להשיב שופט בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים, פאול שטרק, לפניו הובאה התביעה לדיון.
ראשית המעשה לפני למעלה מ-3 שנים, אז נגנב ארנקו של התובע בידי הנתבע. הגנב נתפס על ידי המשטרה ובידו הארנק, אשר נותר במשטרה במשך כל תקופת ניהול ההליך הפלילי, וזאת על מנת שישמש כראייה.
עם תום המשפט הוחזר הארנק עם הכסף לבעליו ואילו הגנב חויב לפצות את בעל הארנק בסכום נוסף של 2,000 ש"ח כחלק מההליך הפלילי.
התביעה הוגשה עוד קודם לסיום ההליך, ומטרתה הראשונה היתה השבת הכסף לידי בעל הארנק, אולם בנוסף לכך תבע בעל הארנק פיצוי גם על עוגמת נפשו וגם על אובדן של 3 ימי עבודה שנגרמו לו עקב הגניבה. את שוויו של יום עבודה העריך בעל הארנק ב-500 שקלים במסגרת עבודתו כנהג מונית.
השופט שטרק דחה את טענת הגנב לפיה בפיצויים ששילם כחלק מההליך הפלילי הוא כבר השיב לבעל הארנק את כל מה שמגיע לו, בנוסף לכסף שבארנק שהוחזר גם הוא.
לטענת השופט, בעצם העובדה שהגנב לא הודה בגניבה ובכך גרר את בעל הארנק להליכים ממושכים יש בכדי להעצים את עוגמת הנפש, כך שהפוצוי עליה יעמוד על סך 1,500 ש"ח. בנוסף קיבל השופט את הטענה לפיה לבעל הארנק אבדו 3 ימי עבודה בעקבות הגניבה, ועל כן על הגנב לפצות אותו על כך ב-1,500 ש"ח נוספים. בסופו של דבר קבע השופט כי על הגנב לפצות את בעל הארנק ב-3,000 ש"ח.