טקס חנוכת רחוב בירושלים על שמו של זבולון המר ז"ל, הממוקם בקרית הלאום, התקיים היום (ג') במעמד ראש העיר - ניר ברקת, סגנו - דוד הדרי, סגן השר הרב אלי בן דהן, השר לשעבר - זבולון אורלב, השר לשעבר - שאול יהלום, הרב יעקב פילבר, חברי מועצת העיר, בני משפחה וחברים.
בטקס נשא דברים הבן שמואל המר שסיפר על הקשר המיוחד של אביו עם העיר ירושלים כאשר עוד בצעירותו שימש כקומונר בסניף בני עקיבא בעיר.
הוא סיפר כיצד יזם אביו עוד בצעירותו עצרת הודיה מיד לאחר שחרור הכותל במלחמת ששת הימים, חרף התנגדויות מצד גורמי הממשלה.
שמואל המר הציג איך גם לאחר מכן, בכל תפקידיו הציבוריים, ראה המר את החשיבות בפיתוח וחיזוק ירושלים כסמל לאומי וממלכתי. הוא ציין כי זבולון המר הונצח במספר רב של מקומות ברחבי הארץ אך "אנו בני משפחתו מרגישים שמחה מיוחדת דווקא בקריאת שמו על רחוב בירושלים שאותה אבא כה אהב".
לאחר דבריו של שמואל המר, ביצע נכדו של המר, ישי, קטע נגינה. בסיום האירוע העניק ראש העיר לרעייתו של המר, מנחמיה, את שלט הרחוב ויחד עם המשפחה הסירו את הלוט משלט הרחוב.
סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, סיפר "יש בליבי פינה חמה מאוד לזבולון ז"ל, שהיה זה שביקש מהרה"ר הרב מרדכי אליהו זצוק"ל, לשחרר אותי מתפקידי כמנהל לשכתו של הרב אליהו, כיוון שהוא היה מעוניין למנות אותי למנהל בתי הדין הרבניים.
"הייתי אז בן 35 והייתה זאת תעוזה גדולה של זבולון המר ז"ל, לקחת אותי לתפקיד כל-כך משמעותי מול עולם של דיינים שאינו רגיל לקבל מנהל צעיר כל כך", נזכר.הרב בן דהן העיד כי "האמון והביטחון שהיו לו בי, איפשרו לי לבצע את תפקידי בדרך הטובה והראויה ביותר, ועל כך מגיעה לו הכרת הטוב".
השר לשעבר, זבולון אורלב, סיפר על עבודתו רבת השנים עם זבולון המר וציין כי ישנה חשיבות מיוחדת לקריאת רחוב על שמו בירושלים, במיוחד לאור העובדה שהמר היה זה שפעל לייסד את "תקנת ירושלים" המבטיחה עד היום השקעה של משאבים ויוזמות של ממשלת ישראל בעיר הבירה. אורלב סיפר על דמותו המיוחדת של המר, שלאחר מאבקים לא קלים זכה ללגיטימציה של הציבורים במדינת ישראל והינו הדמות הציונית דתית שהצליחה להביא להזדהות הרחבה ביותר של הישראלים עם ערכי הציונות הדתית.
אורלב ביקש להודות באופן מיוחד לראש העיר, ניר ברקת, על התמיכה, הדחיפה וההובלה של ההחלטה לקריאת הרחוב על שם זבולון המר, וציין כי בכך הוא הביא לידי ביטוי באופן עמוק את החיבור המיוחד שלו עם הציונות הדתית. ולדוד הדרי, סגן ראש העיר ויו"ר המפד"ל- הבית היהודי בירושלים, שליווה את כל התהליך ודאג שיושלם בהצלחה.
ראש העיר ניר ברקת ציין כי: "זבולון המר ז"ל היה איש ירושלים אמיתי. בכל תפקידיו ולאורך כל חייו ירושלים הייתה במוקד עשייתו ואין מקום יותר מכובד וראוי להנציחו כמו ירושלים. חזונו החינוכי של זבולון המר עדיין מוביל את מערכת החינוך ועשייתו רבת השנים תמשיך להיות שביל מדריך לאנשי החינוך הבאים אחריו".
עוד הוסיף ברקת כי המר "הותיר אחריו דור שלם של כיפות סרוגות שראו בו את מנהיגם של ילדי ישראל שזכו להתחנך בצילו, אנשים רבים מכל המגזרים שהזדהו איתו, כאיש צנוע, נעים הליכות ומקבל כל אדם."







