הגרנולה הפכה להיות חלק בלתי נפרד מתפריטם של חובבי אורח החיים הבריא, אך מסתבר שאכילתה של התערובת הבריאה והמגוונת הזו מייצרת גם שאלות הלכתיות לא פשוטות.
בארגון 'כושרות' מתריעים מנגיעות של חרקים המצויים לעיתים בגרנולה. בין השאר מדובר בחרקים חומים קטנים, קורים של עש וחדקניות ולכן יש לבדוק היטב את הגרנולה לפני השימוש.
בארגון מציינים כי בקניה של שקית סגורה יש לבדוק שאין חרקים בתוכה. וכאשר קונים בתפזורת, יש לשפוך לאט לאט מהכף לתוך השקית ולבדוק תוך כדי כך שאין חרקים ושאין גרגרים הדבוקים אלו לאלו על ידי קורים. בנוסף, יש להפריד בין הפתיתים לבין האבקה על מנת לבדוק אותם בנפרד מפני חרקים.
עוד מוסיפים ומציינים בארגון כי כאשר מצורפות תוספות כמו פירות יבשים יש לברור אותם בנפרד גם כן.
התייחסות נוספת לכשרות הגרנולה ניתן למצוא גם במדריך הכשרות של הבד"ץ המדגיש כי למרות שהם בודקים את המוצרים שתחת השגחתם מחשש תולעים, עדיין ראוי לבדוק אותם שוב ולוודא שלא חדרו חרקים באחסון, בעיקר כעת, בימי הקיץ החמים.
בפרסומי הבד"ץ עולה גם שאלת הברכות. ההמלצה לכתחילה היא להפריד כל מין ולברך את הברכה הראויה. עם זאת מעיקר הדין הגרנולה, שהיא תערובת של שיבולת שועל, צימוקים ופירות יבשים, תערובת העוברת קלייה ולא בישול יש לברך עלייה ברכת בורא פרי האדמה ולא ברכת מזונות על אף שיש בה תערובת מחמשת מיני דגן.
עם זאת מדגישים בארגון כי למרות זאת יש מפעלים שמייצרים את הגרנולה לאחר תהליך של בישול ואז יש לברך ברכת מזונות, כגון מפעל "בטר אנד דיפרנד" הנוהג כך.