ראש רשימת 'ירושלים מאוחדת', שמואל שקדי, חוזר לפוליטיקה עם ידיים מלאות בעשייה למען הציבור הדתי-לאומי בבירה.


חמש עשרה שנים שימש שקדי כחבר מועצה וכסגן ראש העיר ירושלים. תקופות טדי קולק, אהוד אולמרט ואורי לופליאנסקי - זכורות לו היטב.


יממה לפני תום מועד הגשת הרשימות לבחירות המקומיות, לפני כשבועיים, קיבל שקדי שיחת טלפון מהרב איתן אייזמן ומזבולון אורלב, שקראו לו להוביל רשימה דתית בנוסף לזו של מפלגת 'הבית היהודי' בירושלים. 


בשני העשורים בהם שירת שקדי במסדרונות כיכר ספרא, הוא החזיק בתיק הכספים ושירותי ההנדסה, ומאוחר יותר קיבל על עצמו גם את תיק החינוך. "היה לי כל מה שצריך כדי לפעול לטובת הציבור הדתי בירושלים, דאגנו לכלל הציבור אך הייתי שליח הציונות הדתית בעירייה".



בראיון ראשון מאז שהכריז על חזרתו לעשייה המוניציפאלית, שקדי מסביר לערוץ 7 מדוע הוא מתחרה ברשימת 'הבית היהודי' בראשות דב קלמנוביץ', הרצל יחזקאל ורז קיל. "בנט החליט להריץ רשימה של מקורבים שעזרו לו בפריימריז", טוען שקדי.

נזכיר, כי בפריימריז שערכו חברים מסניף 'הבית היהודי' בירושלים - והוגדרו כלא חוקיים על ידי בית הדין של המפלגה - קיבל השר לשעבר אורלב את מירב הקולות ונבחר למקום הראשון. במקביל, ראשי 'הבית היהודי' הרכיבו רשימה משלהם. בהמשך התגלגל העניין לפתחו של בית המשפט שקבע כי הרשימה של הסניף אינה חוקית והרשימה של קלמנוביץ' תייצג את 'הבית היהודי' בירושלים.


בשלב זה, שקדי כלל לא היה מעורב. רק מאוחר יותר, כשהחליטו בסניף הירושלמי להקים רשימה מתחרה, הוצב שקדי במקום הראשון. "אנחנו חיפשנו כל הזמן אחדות. אורלב מחל על כבודו ואמר שהוא מוכן לעמוד בראש רשימה מאוחדת כדי לא לפצל אבל קיבל תשובה שלילית מבנט ומאנשיו", טוען שקדי.


"דוד הדרי הלך לשוחח עם בנט, שלוש פעמים, מחל על כבודו וביקש 'אל תכניס לנו מחלוקת בירושלים' ותן לציבור הירושלמי להחליט מי יהיו נציגיו", מספר שקדי ומעיד על כמה וכמה ראשי מוסדות בירושלים שניסו לשכנעו להוביל את הציבור הדתי. בסוף הוא הסכים.


שקדי מדגיש כי הדרי, שכיהן בשנים האחרונות כסגן ראש העיר מטעם המפד"ל, ייצג את הציבור הדתי בנאמנות. "אנחנו צריכים בירושלים אנשים שידעו לשרת את הציבור הדתי ומכירים אותו לפני ולפנים. אי אפשר שמי שאין לו ניסיון מוניציפאלי יסתובב במסדרונות העירייה. הציונות הדתית בירושלים לא צריכה לסבול מתקופה ההתלמדות של נציגי 'הבית היהודי'".
כנס רכזים. בין הנוכחים: זבולון אורלב (ארנון משה)
את סיסמת הבחירות של 'ירושלים מאוחדת' ("לייהד את העיר") מוביל אריה קינג, יו"ר הקרן לאדמות ישראל, שהתאחד עם שקדי ואנשיו רגעים ספורים לפני הגשת הרשימה לוועדת הבחירות. יו"ר הכנסת לשעבר, ח"כ ראובן ריבלין (הליכוד ביתנו), תקף אמש את הקמפיין, אמר כי הוא מבזה ומשפיל, וקרא לבדוק את חוקיותו.


את סיסמת הבחירות הזו לא הייתי משייך באופן אוטומטי לאנשי המפד"ל בירושלים. מאיפה זה הגיע? "נתתי את הסכמתי לכך משום שלייהד את ירושלים זה הבסיס הרחב של כולנו", אומר שקדי ומסביר כי בשנים האחרונות ישנה הגירה שלילית של הציבור היהודי על כל גווניו.


"אנחנו צריכים לעצור את התופעה הזו, להפוך את העיר לאטרקטיבית ולחזק את התרבות היהודית", מפרט שקדי ומוסיף כי בכוונתו לבנות בכל רחבי הבירה ולהוביל הקלה במצוקה הדיור.


רשימת 'ירושלים מאוחדת' שמה לה למטרה להשאיר את הצעירים בעיר. "בירת ישראל יכולה להפוך לחזקה יותר באמצעות בנייה חזקה. בתקופתי כסגן ראש העיר בניתי קרוב לעשרים מבנים לכל תנועות הנוער הדתיות בירושלים. העיר תהיה אטקרטיבית יותר ונבנה לכל הכיוונים".


משרד הבינוי והשיכון שייך למתחרים שלכם, 'הבית היהודי', זה לא יעיב על שיתוף הפעולה? תסתדרו בלי סיעה בכנסת? "נשתף פעולה עם כל מי שקרוב אלינו בהשקפת העולם ובמיוחד עם נציגי הציונות הדתית", עונה שקדי ומגלה כי לא מעט פעילים מוכרים של 'הבית היהודי' תומכים בו וברשימתו.


"אני בטוח ומתפלל שאנחנו נהיה הגורם המוביל של האוכלוסייה הדתית בירושלים", אומר שקדי לסיום, "לצערי הציבור שלנו התפלג אבל אני מכוון למציאות בה נייצג בנאמנות את הצינות הדתית בכיר ספרא ובשיתוף פעולה עם 'הבית היהודי' נחפש את המאחד ולא את המפריד".


בתגובה לכתבה נמסר מהבית היהודי כי "הבית היהודי חזק בירושלים יותר מכל פורשים שלא יעברו את אחוז החסימה, כפי שלא עברו את אחוז החסימה בבחירות לכנסת".