בראיון ליומן ערוץ 7 תוקף ראש מועצת בקעת הירדן, דוד אלחייאני, בחריפות את הניסיונות להטיל ספק במניע הלאומני טרוריסטי שמאחורי רצח אל"מ במיל' שריה (יאיא) עופר ז"ל בלילה שבין חמישי לשישי.
להערכתו המנסים לתאר את הרצח כאירוע פלילי אינם אלא גורמי שמאל בעלי אינטרס החוששים מהאחריות שתוטל על כתפיהם בעקבות שורת מעשי הרצח האחרונים ועליית גל הטרור האחרון.
"אני לא מצליח להבין אותם", אומר אלחייאני המזכיר כי החקירה עודה בתחילתה וכי מתוך שבעה חשודים שנעצרו נותרו חמישה פלשתינים במעצר וכאשר השב"כ הוא המנהל את החקירה שפרטיה אינם ידועים ומחלקת יחידת הפח"ע במשטרה היא המקיימת את החקירה, וכאשר כלי הרצח וצורת הרצח מעידים על כך שמדובר ברצח טרוריסטי לכל דבר.
"אני שואל את עצמי האם יש אילו גורמים אינטרסנטיים שמבקשים להציג את זה כאירוע פלילי כדי שאחר כך לא תיפול עליהם האחריות הכוללת של כל מה שקורה ביהודה ושומרון ורצף האירועים של החודש האחרון, כדי שלא יצביעו עליהם באצבע מאשימה", תוהה אלחייאני בקול רם.
כשהוא מתבקש לפרט את תהיותיו אומר אלחייאני כי הוא מאמין באינטליגנציה של שומעי דבריו, אך עם זאת הוא מוסיף ומחדד את דבריו: "יש לי אצבע מאשימה להרבה גורמים בהשתלשלות האירועים בחודש האחרון. זו ההסתה הפלשתינית, זה שחרור המחבלים, אלו אותם אנרכיסטים שמאלנים שמגיעים לבקעת הירדן ומלהיטים תקוות שווא ויצרים של הפלשתינים נגד האוכלוסיה, וזה גם בג"ץ שתורם לחלק מהאווירה הכללית שמתירה את דמם של המתיישבים".
באשר לאחריותו של בג"ץ מרחיב אלחייאני ומפרט: "אותם שופטים שיושבים במרומי האולימפוס ומעולם לא היו בשטח. יש בבקעת הירדן למעלה מאלף מבנים בלתי חוקיים עם צו הריסה אבל בג"ץ מוציא תוך שעות צווי ביניים שמונעים יישום צווי הריסה של עשרות שנים, ואותם פלשתינים יודעים שיש להם הגנה של בית המשפט הגבוה לצדק. הצבא ערוך להריסה של מבנים עם כוחות אבל בשתיים עשרה בלילה מגיע צו ביניים שמורה לא להרוס. הפכנו לאזרחים סוג ב' והם לאזרחים סוג א'. ההתנהלות של בג"ץ וחוסר האחריות הזו תורמים לאווירה הזו שמתירה את דמנו".
"אני לא יודע אם זה פלג של אל קעידה או חמאס. אני לא בקי בדברים הללו. אני יודע שהאווירה הזו קיימת והיא הולכת וגוברת ואנחנו מזהים אותה. כל אחד תורם את חלקו", אומר אלחייאני הקובע כי גם אם אין מדובר באינתיפאדה שלישית הרי שרצף האירועים האחרונים מעיד על שינוי באווירה "וגם לתהליך המדיני יש חלק בכך. אנחנו מזהים את תחושת הביטחון והגיבוי שיש לפלשתינים גם מבג"ץ, גם מהרשות הפלשתינית וגם מהאנרכיסטים".
בהמשך הדברים התבקש אלחייאני להתייחס לדבריהם של שרי 'התנועה' ודבריהם של אנשי מפלגת העבודה הסבורים כי יש להדק דווקא בשעה זו את הקשר עם הרשות הפלשתינית ולקיים את המו"מ המדיני באופן מאוץ יותר. "אני לא מבין את האנשים הללו. האם זו אטימות לב? תבוסתנות. התנהגות שואתית? אני לא מבין אותם. איך הם לוקחים את הסיכון שמהווה איום על הקיום היהודי שלנו. תוך כדי עצימת עין טוטאלית הם אומרים 'זה לא נורא. רוצחים יהודים זה לא נורא, זה קורה. גם תאונות קורות'. זה מבעיר את חמתי. אלו אנשים שאין להם מושג. הם נמצאים שם בהתנהלות אמריקאית אירופית אבל הם בעצם שכחו מה שהציבור הישראלי רוצה. מה הזכות הקיומית שלנו על ארץ ישראל. אנחנו הולכים לאבד את הזהות שלנו".
על דמותו של יאיא ז"ל מספר אלחייאני כי מיד עם כניסתו לתפקיד כראש המועצה הכיר את האיש שפרס בפניו את חזונו להקים אתר תיירות בבקעה. החזון דעך בתקופת האינתיפאדה אך הוא המשיך בניסיונות לקדם רעיונות חדשים. "בחודש הקרוב היינו אמורים לקיים אצלו שלוש פגישות לקידום רעיונות נוספים עם החטיבה להתיישבות וגורמים נוספים כדי לחשוב איך מקדמים ומפתחים את האזור".