בג"ץ קיבל את השופט בדימוס יצחק זמיר כמגשר בין משרד הביטחון לבין הפולשים הפלשתינים לאזור 918 בדרום הר חברון. זאת על אף העובדה שזמיר קיבל בעבר פרס מהעותרת בשם הפולשים, האגודה לזכויות האזרח.
את הפרס, האות לזכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג, קיבל זמיר מהאגודה תוך שאנשיה מציינים בביטויי שבח מפליגים כמופת את כהונתו כיועץ המשפטי לממשלה.
נזכיר כי את דבר החשש מניגוד עניינים העלה ביומן ערוץ 7 עו"ד בצלאל סמוטריץ' מראשי 'רגבים' שפרס את פרטיה המלאים של הפרשה ובתוך כך הזכיר את הבעייתיות לכאורה העולה ממינויו של זמיר לבורר.
סמוטריץ' ציין כי תנועתו פנתה לזמיר בבקשה שיפסול את עצמו בשל הקשר לכאורה שיש לו לעותרת אך זמיר דחה את הבקשה בתואנה לפיה קיים הבדל בין בוררות לגישור ובעוד בוררות מהווה מעין שיפוט חלופי הרי שגישור אינו כזה.
ב'רגבים' ציינו את העובדות בפני בג"ץ אולם סמוטריץ' העריך כבר לפני למעלה משבוע כי בג"ץ לא ימהר לפסול המלצה של נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, למנות את זמיר לתפקיד.
באשר לפרשה כולה נזכיר את עיקרי דבריו של סמוטריץ' ולפיהם מדובר בכניעה תמוהה של משרד הביטחון והעומד בראשו השר יעלון לשקר הפלשתיני ולפיו הפולשים ישבו במקום עוד מלפני קום המדינה. זאת בשעה בה תצלומי אוויר, סקרים שנערכו וחוות דעת מקצועיות שנמסרו הוכיחו שאין לטענות ביסוס כלשהו.
עוד הזכיר סמוטריץ' כי מדובר בשטח אש המשמש יחידות מיוחדות של צה"ל בשל נתוניו המיוחדים ותמוה בעיניו מדוע משרד הביטחון שלא שש להורות על פינוי פולשים במקומות אחרים עשה זאת במקרה זה משום הבהירות והוודאיות שאכן מדובר כאן בפלישה בלתי חוקית.
סמוטריץ' סיפר עוד כי הפולשים שהגיעו למקום מדהריה ויאטה עתרו לבג"ץ לאחר שהצבא דרש לפנותם. בג"ץ הוציא צו ביניים הנגד הפינוי, הפרקליטות משכה רגליים ולא מיהרה לדון בסוגיה ובינתיים המשיכה הבנייה הענפה בשטח האש. בתקופה זו בנו הפולשים בתי קבע מאבן ומבטון, "תחת חסות בג"ץ", כהגדרתו, וכעת הם צפויים להגיע לגישור שיוביל אותם ללא סיבה של ממש לרווח של לפחות חלק משמעותי מהשטח בתואנות שווא.